Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Danemarca. Cerșetor român, despăgubit cu peste 13.000 de euro, după ce poliția i-a interzis să rămână în Copenhaga  
WhatsApp
Poliția Națională din Danemarca a acordat unui cereștor român 20.000 de coroane (13.298 euro), drept despăgubire pentru că agenții i-au interzis, în mod nejustificat, să rămână în orașul Copenhaga pentru o perioadă mai lungă.

Anunțul a fost făcut de  avocatul românului, Asser Lyngs Gregersen. Cerșetorul român, care are peste 60 de ani, trăiește din adunarea sticlelor și din vânzarea de reviste în Copenhaga.

Interdicția de a sta în zonă a fost emisă în 2018, după ce ofițerii l-au acuzat pe român că a înființat o tabără ilegală. Dar în 2019, instanța orașului l-a achitat și, în același timp, s-a decis că interdicția de a locui în zonă este nejustificată.  

Scuzele publice, sub forma indemnizației, se datorează faptului că poliția a încălcat dreptului bărbatului de 64 de ani de a se deplasa acolo unde și-a dorit, scrie tv2lorry.dk.

 

Danemarca. Cerșetor român, despăgubit cu peste 13.000 de euro, după ce poliția i-a interzis să rămână în Copenhaga  

 

Avocatul Asser Lyngs Gregersen afirmă că a cerut și despăgubiri pentru câștigurile zilnice pierdute de român. În fiecare zi, românul estima că a pierdut circa 200 de coroane. Această solicitare nu a fost însă satisfăcută de Poliția Națională.

Decizia privind despăgubirea românului cu 20.000 de coroane este similară cu alte cazuri. De exemplu, un danez fără adăpost cu ani în urmă a primit și el o astfel de despăgubire.

Și el primise, la acea vreme, o interdicție nejustificată de ședere în zonă, după ce poliția a susținut că acesta și-a făcut o tabără în mijlocul orașului Copenhaga, în arcada de la Regensen College. Instanța orașului l-a achitat și astfel ordinul poliției a fost, de asemenea, nejustificat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel