Roberta a fost înmormântată într-un cimitir din Măgurele, unde slujba religioasă de la biserică a început la ora 10.30. În același timp, Sebastian, Sebi cum era cunoscut de apropiai, urmează să fie înmormântat într-un cimitir din orașul Pantelimon, cu slujba programată să înceapă la ora 11.30.
Scene tulburătoare la înmormântarea lui Sebastian, victimă a accidentului provocat de șoferul sub influența drogurilor. Participanții la ceremonie au ales să poarte haine albe în semn de omagiu, renunțând la vestimentația tradițională de doliu. „Pentru că Sebi a fost și va fi un suflet prea pur și prea bun pentru lumea asta”, au explicat aceștia.
Sebi era student la Geografie, dar era pasionat de regie și avea de gând să plece în străinătate, să studieze și să se perfecționeze în acest domeniu.
Una dintre prietenele lui Sebi, împietrită de durere, a făcut, la Antena 3 CNN, o afirmație care ar trebui să dea de gândit autorităților din România: ”E păcat că ne-a adus pe toți laolaltă, în situația asta, din cauza faptului că instituțiile noastre nu își fac treaba. Dacă vă mai întrebați de ce copiii pleacă din țară: nu plecăm din cauza banilor sau din cauza salariilor. Plecăm din cauza voastră, pentru că nu puteți să ne oferiți un trai decent și sigur!”, a declarat o prietenă a lui Sebastian. a strigat, printre lacrimi, tânăra îmbrăcată într-un tricou alb, purtând pe cap o bentiță neagră.
În timp ce se plimbau lângă coroanele de flori, așteptând cu inima frântă începerea slujbei, durerea tatălui lui Sebastian de a-și lua adio de la unicul său fiu era vizibilă în fiecare lacrimă. Cu ochii în gol și sufletul măcinat de gânduri, Valentin, tatăl îndurerat, se confrunta cu realitatea tragică. El are acum grijă de o fiică în vârstă de 17 ani, care se află într-o stare de șoc profund. Cu o poză a fratelui său mereu în mână, adolescenta încearcă să înțeleagă drama ce s-a abătut asupra lor.
Tragedia de pe litoral a întristat profund familia Robertei, o tânără de doar 20 de ani, care și-a pierdut viața în mod tragic. Roberta avea planuri mari și aspirații înalte, visând să exploreze și să descopere lumea înconjurătoare. Cu toate acestea, destinul său a fost frânt de un șofer drogat.
„Nu i-am luat maşină, tocmai luase carnetul, mi-a făcut o surpriză. I-am luat loc de veci acum. Am fost să o recunosc, nici pe soție, nici pe bunică nu le-am lăsat să intre, a fost împrăștiată. A fost un copil cuminte, nu ne-a dezamăgit niciodată. Era bursieră, era la Facultatea de Geografie”, a spus tatăl fetei de 20 de ani într-o intervenție la Antena 3.
Vlad Pascu, tânărul responsabil de accident, se afla sub influența a trei substanțe interzise în momentul tragediei. Roberta și Sebastian și-au pierdut viața într-un accident devastator care a avut loc în dimineața de sâmbătă. Alți trei prieteni aflați în grupul lor au suferit răni și au fost transportați la spital. Vlad Pascu, în vârstă de doar 19 ani, a pierdut controlul mașinii sale în timp ce era sub influența drogurilor și a intrat în grupul de prieteni. Evenimentul tragic a avut loc pe drumul care leagă stațiunile Vama Veche și 2 Mai din județul Constanța.
Tragedia de la 2 Mai ridică semne de întrebare privind acțiunile poliției în intervenția asupra tânărului șofer. Controverse majore au izbucnit în urma evenimentului, în timp ce o anchetă a fost lansată la IPJ Constanța pentru a investiga circumstanțele incidentului. Sunt multe întrebări cu privire la modul în care poliția a gestionat situația. În cursul nopții tragice, tânărul a fost oprit de două ori de către autorități, dar în ambele cazuri a fost lăsat să plece, chiar dacă în mașina sa au fost descoperite substanțe interzise și alte nereguli, precum absența poliței RCA.
Opririle au avut loc în două etape: în primul caz, agenții au efectuat o verificare de rutină, sugerându-i șoferului să fie mai prudent în trafic. Mai târziu, în urma unui apel la numărul de urgență 112, care semnala manevre riscante ale șoferului, poliția l-a oprit din nou. Tânărul părea agitat, iar în urma percheziției mașinii au fost găsite o țigară de tip joint și mai multe pastile. Șoferul, Vlad Pascu, a fost testat cu aparatul etilo-test, aparatul indicând valoarea 0, însă nu și cu un aparat drug-test. Astfel, tânărul și pasagerii săi au fost eliberați fără a fi supuși unui test de depistare a substanțelor interzise, pe motiv că nu prezentau semne evidente de intoxicație.
Ulterior, s-a aflat că tânărul s-a întâlnit din nou cu un grup de prieteni pe același traseu, iar testele ulterioare prelevate la spital au arătat că consumase trei tipuri distincte de droguri între cele două opriri.
În mijlocul acestei controverse, poliția a lăsat să planeze întrebări esențiale. De exemplu, de ce tânărul nu a fost sancționat pentru lipsa poliței de asigurare RCA, chiar dacă a fost oprit de două ori în trafic. De asemenea, a fost subiectul discuției decizia de a nu administra un test de depistare a substanțelor interzise în ciuda descoperirii de droguri în mașină.
O altă întrebare importantă se referă la momentul deschiderii dosarului privind posesia și consumul de droguri. Rămâne de elucidat dacă acest dosar a fost inițiat înainte de eliberarea tânărului din secție sau doar după producerea tragediei.
Aceste întrebări fără răspunsuri clare au generat un val de nemulțumire publică și necesită o investigație atentă pentru a se afla adevărul și pentru a restabili încrederea în justiție și în acțiunile poliției.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News