Autoritatea turcă pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă a raportat că seismul s-a produs la ora locală 3:29 (00:29 GMT) în oraşul Izmir din provincia cu acelaşi nume.
Cotidianul Hurriyet a relatat, citând autoritatea pentru situaţii de urgenţă, că seismul a avut epicentrul în cartierul Buca, la o adâncime de aproximativ 14 kilometri. Cutremurul a fost urmat de mai multe replici seismice minore.
Potrivit presei locale, o persoană a murit în urma unui atac de cord suferit pe fondul panicii create.
Ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, a scris pe Twitter la începutul zilei că 64 de persoane au fost rănite.
Minaretul unei moschei s-a prăbuşit, iar cel puţin 20 de clădiri au suferit avarii minore, potrivit postului NTV.
Primarul oraşului, Tunc Soyer, a declarat telefonic pentru EFE că infrastructura oraşului nu a suferit pagube, iar reţelele de electricitate, gaz, apă şi metrou funcţionează în parametri normali.
Situată în zona unor plăci tectonice importante, Turcia este afectată deseori de cutremure. În 2020, peste 110 de persoane au murit în urma unui cutremur de aproape 7 grade, produs în provincia Izmir.
Vezi și
Un cutremur de 5.5 grade pe Scara Richter a avut loc pe 3 noiembrie în România. Magnitudinea cutremurului produs joi dimineaţa în judeţul Buzău a fost de 5,4.
Cutremurul a avut loc la ora 6:50, în zona seismică Vrancea.
Unda seismică s-a propagat rapid și cutremurul a fost resimțit și alte țări vecine precum: Bulgaria, Moldova, Serbia și Ucraina.
Cutremurul a avut loc în România, la o distanță de 14 km față de Râmnicu Sărat, în zoma seismică Vrancea.
„Este un cutremur moderat, nu este un cutremur mare. Cutremurele mari din Vrancea înseamnă magnitudine de peste 7 grade pe scara Richter. Nu cred că este un cutremur care să dea replici în continuare”, a declarat Constantin Ionescu, director INFP.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News