Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cutremur puternic în Grecia, resimțit și în Italia
WhatsApp
Cutremur în această dimineață în Grecia, Lefkada. Seismul a avut magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter și a fost resimțit și în Italia, în Puglia și Calabria.
Cutremur puternic în Grecia, resimțit și în Italia. FOTO: captură Twitter @FrancoScarsell2

Un cutremur cu magnitudinea 4,7 grade pe scara Richter a fost în Grecia. Seismul a fost înregistrat la ora locală 06:49 în Marea Ionică, în largul coastei de vest a insulei grecești Lefkada. Potrivit datelor Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia (Ingv) și serviciului american de monitorizare geologică Usgs, cutremurul a avut un hipocentru la o adâncime de 17 km și un epicentru la aproximativ 30 km de continent.

Momentan nu există informații despre pagube aduse oamenilor sau lucrurilor. Şocul a fost resimţit până în Puglia şi Calabria.

 

 

Vezi și 

 

Grecia, zguduită de un cutremur puternic

 

Un cutremur cu magnitudinea 4,8 a zguduit Grecia la finele lunii iulie. Seismul a avut loc în zona Nafpaktos, mai exact în satul Marathias. Potrivit Institutului Geodinamic, adâncimea seismului a fost la 12,4 kilometri, în timp ce punctul exact este la 2 kilometri nord-vest de Marathia.

Cutremurul a fost resimțit în special în zonele din Aitoloakarnania, Fokida și Golful Corint.

„Nu există motive de îngrijorare, vibrația face parte din activitatea seismică normală a regiunii”, a declarat atunci doctorul în seismologie și directorul Institutului Geodinamic, Akis Tselentis, referitor la cutremurul care a zguduit vestul Greciei.

 

„Se eliberează energia seismică”

 

Un alt cutremur puternic a avut loc în Grecia în luna aprilie.

Un cutremur de 5,2 grade, caracterizat drept „puternic”, s-a produs chiar înainte de ora 05:00 (la 04:51) în largul mării, la 41 km sud-vest de Kythera (249 km sud-vest de Atena), potrivit anunțului Institutului Geodinamic al Observatorului Național al Atenei.(OASP)

Potrivit anunțului Institutuluim cutremurul a avut o adâncime de 79 de kilometri.

Președintele OASP, Efthymios Lekkas a vorbit cu „Society Hour MEGA” despre dacă această vibrație seismică poate provoca îngrijorare.

„Cetăţenii nu ar trebui să-şi facă griji, a fost la o adâncime mare, la mulți kilometri, iar atunci când au loc aceste cutremure, se eliberează energia seismică. Dacă am fi avut o secvență seismică de 7 Richter, ar fi putut exista replici. Nu suntem îngrijorați la această adâncime”, a spus Lekkas.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel