Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cutremur între Reggio Emilia și Parma, Italia: "S-a simțit ca o lovitură puternică"
WhatsApp
Un cutremur cu magnitudinea 3 a lovit între Reggio Emilia și Parma în dimineața zilei de miercuri, 10 aprilie, la ora 6:20. 
Cutremur de 3,4 în Italia: resimțit în provinciile Siena, Florența și Arezzo

Astăzi, miercuri, 10 aprilie, la ora 6.20, s-a înregistrat un cutremur cu magnitudinea 3 între provinciile Reggio Emilia și Parma, conform Fanpage.

Potrivit Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV), epicentrul a fost localizat la 7 km nord-est de municipiul Vetto, la o adâncime de 24 de kilometri.

 

Cutremurul nu a provocat stricăciuni sau victime

 

Deși nu s-au raportat pagube semnificative la persoane sau proprietăți, unii locuitori din zonă au resimțit puternic șocul seismic. Pe rețelele de socializare, oamenii au împărtășit experiențele lor, descriind cutremurul, în special cei care se aflau cel mai aproape de epicentru în momentul cutremurului.

"S-a simțit ca o lovitură puternică", scrie un utilizator pe Facebook.

"Am resimțit cutremurul în Langhirano", comentează un altul. Alții scriu, dimpotrivă, că nu au simțit nimic.

În ultimele luni, regiunea a fost afectată de alte câteva episoade seismice. Pe 20 februarie, de exemplu, un cutremur puternic, cu magnitudinea 3,8, a fost înregistrat de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie, cu epicentrul în Calestano, tot în provincia Parma.

În timpul nopții și pe parcursul dimineții, Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie a înregistrat șaisprezece dintre ele, cel mai puternic cutremur a fost resimțit clar în diferite orașe din provincie, Parma, Reggio Emilia, Fidenza, și au existat și persoane care au raportat că au simțit șocul și în municipalități mai îndepărtate, cum ar fi Pontremoli, Modena și La Spezia.

Repetatele activități seismice din zonă pun în alertă autoritățile și populația locală. Instituțiile responsabile monitorizează îndeaproape situația și îndeamnă locuitorii să fie pregătiți pentru eventualele replici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel