Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Curtea de Apel, decizie pentru complicele lui Gheorghe Dincă
WhatsApp
Complicele lui Gheorghe Dincă, Ștefan Risipițeanu, trimis în judecată în dosarul Caracal, rămâne în arest. Decizia aparține judecătorilor Curții de Apel Craiova.
Sursa foto: captură Antena 3

Potrivit unor surse judiciare, Ștefan Risipițeanu a formulat singur contestația împotriva deciziei luate de magistrații Tribunalului Olt în data de 7 februarie.

El le-a cerut judecătorilor Curții de Apel Craiova să-l pună în libertate. Magistrații au respins, luni, cererea, ca fiind nefondată.

Cererea lui Risipițeanu a fost înregistrată la Curtea de Apel Craiova pe 12 februarie, dar la primul termen din completul de judecători a făcut parte și soția prim-procurorului DIICOT Craiova, iar dosarul a fost instrumentat inițial de DIICOT Dolj.

Judecătoarea a refuzat să judece cauza, iar dosarul a fost amânat.

Potrivit hotărârii instanței, Ștefan Risipițeanu trebuie să plătească 80 de lei, cheltuieli de judecată, în dosarul contestației.

El a fost reprezentat, luni, de un apărător din oficiu, pentru care statul va suporta cheltuieli de 313 lei, potrivit deciziei Curții de Apel Craiova, de luni, 17 februarie.

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţianu au fost trimişi în judecată în data de 15 ianuarie, pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre. Potrivit procurorilor DIICOT, Dincă a răpit-o, în 14 aprilie 2019, pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dus-o la casa sa din Caracal, unde a ţinut-o timp de trei zile imobilizată de pat, legată la ochi şi a violat-o de mai multe ori.

În 24 iulie 2019, Dincă a răpit-o din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, şi a dus-o la locuinţa sa din Caracal. Şi cea de-a doua victimă a fost imobilizată de pat cu un lanţ, legată şi violată.

El este acuzat că a sunat familia tinerei pentru a induce ideea că aceasta a plecat din România, iar când s-a întors acasă, acesta a observat că fata a reuşit să desfacă lanţul cu care era legată de pat, să îşi scoată banda adezivă de la ochi şi că ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră. Atunci, Dincă a lovit-o, a sugrumat-o provocând decesul, apoi i-a ars trupul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel