Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Curier, revoltat că a fost nevoit să lucreze și în ziua marii furtuni din Italia și oamenii nu au dat bacșiș: "Asta e suma strânsă" 
WhatsApp
Un curier pakistanez este revoltat că a fost nevoit să livreze în Bologna, în condițiile în care tot orașul era inundat. 

Harshad, un pakistanez de 22 de ani a declarat pentru Il Messagero: „Nu mă puteam opri, ploaia era puternică, dar nimănui nu-i păsa, eu mă gândeam și la colegii mei. Îmi place această muncă, dar în astfel de condiții ar trebui să se suspende serviciul.”

„Dacă ziarul publică acest articol, îmi va fi blocat contul pe platformă?” se întreabă Harshad. Are 22 de ani și este unul dintre numeroșii curieri de origine pakistaneză din Bologna. Nu i-a fost frică în noaptea de sâmbătă spre duminică, când, cu bicicleta sa, a reușit să livreze nu mai puțin de 28 de comenzi la domiciliu, în ciuda furtunii puternice care s-a abătut asupra orașului. Cu toate acestea, ideea de a-și pierde locul de muncă îl înspăimântă.

Cum a fost noaptea trecută, în mijlocul furtunii?

„Nu mi-a fost frică. Dar, în anumite momente, a fost dificil. Am pornit din periferie, am trecut peste podul gării și apoi m-am deplasat prin tot centrul orașului. Am văzut multe mașini abandonate în apă, dar am continuat să pedalez. Aveam apa până la gambe, dar asta este munca mea. Nu mă puteam opri. Cu cât faci mai multe livrări, cu atât câștigi mai mult.”

Câte ore ai lucrat?

„Opt ore. La prânz și apoi de la 18:30 până la 00:30. Din când în când mă opream să iau o gură de aer și să mă asigur că și colegii pe care îi întâlneam pe drum sunt bine. Părinții mei, care locuiesc în Pakistan, sunt bătrâni și bolnavi, au nevoie de acei bani. Trimit aproape tot ce câștig acasă. Așa că am continuat până la sfârșit și duminică, când m-am trezit, aveam 120 de euro în buzunar.”

Ce părere ai despre cei care au comandat pizza și sandvișuri în ciuda furtunii?

„Ploaia era cu adevărat puternică, dar nimănui nu părea să-i pese. Nu am primit nici măcar un cuvânt de încurajare sau o bătaie pe umăr. Nici vorbă de bacșiș. Oamenii se gândesc doar la ei.”

Concurenții de la Just Eat a suspendat activitatea de sâmbătă după-amiază până luni, iar printr-un acord semnat cu sindicatele, lucrătorii nu au pierdut niciun euro.

„Sunt prietenii mei, sunt bucuros pentru ei.”

Cgil (un sindicat) a depus o plângere la Parchet, s-ar putea să îți îmbunătățească condițiile de muncă...

„Ar fi frumos să te poți opri când condițiile meteorologice sunt nefavorabile. Îmi place această muncă, este prima pe care am găsit-o când am ajuns în Italia acum un an și jumătate și mă înțeleg bine cu ceilalți băieți. Colaborăm.”

Ce visezi pentru viitor?

„Aș vrea să rămân în Italia și să-mi întemeiez o familie. Dacă auzi pe cineva care oferă un loc de muncă, sună-mă. Mă pricep și să am grijă de bătrâni.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel