Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cuplu româno-sârb și mai mulți complici, arestați: Făceau trafic de bijuterii și ceasuri de lux furate între Franța și Belgia
WhatsApp
Cuplu româno-sârb și mai mulți complici, arestați în Franța și Belgia. Aceștia sunt suspectați că au fost implicați în traficul de bijuterii și ceasuri de lux între cele două țări.

Mai multe persoane suspectate de apartenență la un grup infracțional organizat dedicat furtului și traficului de bijuterii au fost arestate pe 14 mai în Franța și Belgia, a anunțat, luni, jandarmeria franceză într-un comunicat de presă.

Cuplu româno-sârb acuzat de trafic de bijuterii și ceasuri de lux furate între Franța și Belgia

 

Cazul datează din octombrie 2021: jandarmii din cadrul unității de cercetare de la Versailles au fost luați prin surprindere de "comportamentul suspect" al unui cuplu româno-sârb care locuia la Drancy (Seine-Saint-Denis). De naționalitate sârbă și română, cei doi erau deja cunoscuți de oamenii legii pentru manipularea de bunuri furate. Jandarmii au observat apoi că indivizi suspectați că ar fi participat la spargeri intrau și ieșeau din locuința lor. În același timp, cuplul făcea numeroase drumuri între Drancy și Anvers, în Belgia.

Investigațiile au fost efectuate de secția de cercetare din Versailles, cu sprijinul Biroului central de combatere a criminalității itinerante și al grupului de supraveghere din Île-de-France, precum și al poliției federale belgiene, care au condus la identificarea unei veritabile rețele de manipulare a bijuteriilor și ceasurilor de lux.

Aceste obiecte de valoare erau mai întâi furate în timpul unor spargeri pe teritoriul Franței, înainte de a fi revândute unor bijutieri belgieni. În decurs de optsprezece luni, cuplul româno-sârb a efectuat aproape 45 de călătorii între Franța și Belgia. A fost identificat și un al doilea cuplu de presupuși traficanți, de data aceasta locuind în Sevran (Seine-Saint-Denis).

Bijuterii furate, găsite la domiciliul lor

 

După mai multe luni de anchetă, o operațiune coordonată a fost lansată pe 14 mai. Poliția belgiană a arestat cuplu de scrimeri româno-sârb în timp ce făceau încă o călătorie între Franța și Belgia. De asemenea, au arestat un bijutier din Anvers care încerca să recondiționeze bijuteriile și ceasurile furate. Poliția a confiscat aproximativ 30 de ceasuri, 50 de bijuterii și aproape 30.000 de euro în numerar.

De cealaltă parte a frontierei, în Belgia, jandarmii francezi au percheziționat locuințele celor doi suspecți de furturi. Doi bărbați și trei femei au fost arestați, în timp ce jandarmii au descoperit ascunzători construite special pentru a ascunde bijuteriile și ceasurile furate. Doi ultimi suspecți au fost, de asemenea, arestați mai târziu în aceeași zi, inclusiv un hoț de 19 ani. Cei șapte suspecți arestați au fost aduși în fața unui judecător de instrucție la 17 mai, iar trei suspecți arestați în Belgia au fost extrădați în Franța pentru a fi aduși în fața unui judecător de instrucție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel