Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum s-a răsfățat o badantă româncă cu 41.000 euro, după ce i-a câștigat încrederea pensionarei, în Italia: „Abonament la sală, asigurare auto”
WhatsApp
O badantă româncă, în vârstă de 48 de ani, este judecată după ce ar fi furat de la pensionara pe care o îngrijea, în vârstă de 79 de ani, 41.300 de euro timp de doi ani, în Roma, Italia.

Abonament la sală, asigurare auto și chiar taxa la facultate pentru iubitul fiicei ei. Toate plătite din banii pensionarei, declarată „incapabilă să înțeleagă din anul 2017”, după cum au constatat specialiștii. Îngrijitoarea româncă a reușit în doar doi ani să-i fure 41.300 de euro prin emiterea de cecuri și transferuri. Conform acuzațiilor, Monica B. a dat cecuri bancare și prietenilor ei în schimbul banilor. Acum ea este judecată sub acuzația de eludare a incapacității.

Italia. Badantă româncă de 60 de ani, condamnată la ani grei de închisoare: „Copiii pensionarei nu meritau să trăiască această tragedie”

 

Badanta româncă a organizat o serie de escrocherii


Totul a început în anul 2017, când badanta româncă a intrat în serviciu la domiciliul Lorettei, o femeie în vârstă care a fost diagnosticată cu „incapacitatea de a înțelege” și care are nevoie de ajutor la domiciliu. Mergea la ea doar o dată pe săptămână, dar în scurt timp a reușit să-i câștige încrederea și să descopere informații importante, precum existența unui card preplătit, deschis în 2017, pe care femeia a uitat că îl avea. Astfel, datorită stării de sănătate a Lorettei, în doi ani, badanta româncă a organizat o serie de escrocherii care i-au permis să fure de la victimă o sumă uluitoare de 41.300 de euro.

Sistemul orchestrat de îngrijitoare era simplu: nu trebuia decât să o convingă pe bătrână să semneze cecuri bancare și să facă numeroase transferuri de pe cardul Unicredit (pe numele bătrânei de 79 de ani) la cardul preplătit pe care ea și-l însuşise. Așa că, după 115 retrageri, 15 cecuri și mai multe transferuri, Monica a intrat în posesia averii Lorettei.

Italia. Badantă româncă, ajutată de fiica ei, acuzată că a furat 161.000 de euro de la bătrâna pe care o îngrijea

 

Monica a fost generoasă

 

Pentru a rămâne în formă, badanta româncă și-a plătit din banii pensionarei abonamentul la sală, apoi asigurarea auto și s-a răsfățat cum a putut mai bine.

Monica a fost însă generoasă și și-a extins beneficiile și la cunoștințele ei. Astfel, bătrâna, fără să știe, contribuia la garantarea studiilor iubitului fiicei îngrijitoarei, care s-a înscris la facultate. În plus, românca a distribuit cecuri bancare către doi prieteni în schimbul banilor. Femeia s-a simțit în siguranță, era convinsă că nimeni nu-i va descoperi escrocheria. În ciuda situației de sănătate compromisă, pensionara și-a amintit să verifice extrasul de cont și a constatat lipsurile.

Vieți sacrificate pentru româncele care îngrijesc bătrâni în Italia: „Accepți, pentru că te obligă datoriile și sărăcia din România”

 

„M-a ajutat mult și a știut unde pun banii în casă”

 

Așa că, pe 5 iulie 2019, pensionara s-a prezentat la stația de carabinieri La Storta, a făcut reclamație și a vorbit imediat despre Monica: „Ea venea o dată pe săptămână și pe lângă treburile casnice se ocupa de plata facturilor”, le-a spus victima carabinierilor. „M-a ajutat mult și a știut unde pun banii în casă”.

Procurorul Maria Bice Barborini a acuzat-o pe badanta româncă de eludare a incapacității, iar un judecător va stabili pedeapsa pentru Monica.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel