Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum i-au terorizat şoferii români de TIR pe colegii lor din Europa. Furau de la alţi camionagii marfă şi combustibil, în parcări - FOTO
WhatsApp
Zeci de percheziţii au fost efectuate în Dâmboviţa şi Argeş, dar şi în Germania, la membrii unui grup infracţional care furau din TIR-uri aflate în diferite parcări pe teritoriul Germaniei, Franţei şi Austriei, se arată într-un comunicat al DIICOT. Un dosar cu un prejudiciu uriaş, în care mai mulţi şoferi de TIR români furau de la alţi camionagii marfă şi combustibil, în parcările din Europa.

Prejudiciul este de aproximativ 1,3 milioane de euro.

2. -imagine fara descriere- (cum-i-au-terorizat-soferii-romani-de-tir-pe-colegii-lor-din-europa--furau-de-la-alti-camionagii-marfa-si-combustibil--in-parcari---foto-1.jpeg)

„La data de 23.11.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale au efectuat un număr de 46 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Argeş, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Concomitent cu activităţile desfăşurate pe teritoriul României, au fost efectuate alte 11 percheziţii domiciliare la locuinţele unor membri ai grupului infracţional, pe teritoriul Germaniei”, precizează DIICOT.

3. -imagine fara descriere- (cum-i-au-terorizat-soferii-romani-de-tir-pe-colegii-lor-din-europa--furau-de-la-alti-camionagii-marfa-si-combustibil--in-parcari---foto-2.jpeg)

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2015 - 2021, pe teritoriul României, s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, în scopul comiterii de infracţiuni contra patrimoniului, membrii acestuia săvârşind peste 100 de infracţiuni de furt calificat din TIR-uri aflate în diferite parcări pe teritoriul Germaniei, Franţei şi Austriei.

 

Furturile au fost comise, în zona autostrăzilor A10 şi A71, în sudul Parisului



Conform DIICOT, furturile au fost comise, în zona autostrăzilor A10 şi A71, în sudul Parisului, iar în Germania în apropierea oraşelor Münster şi Osnabruck.

4. -imagine fara descriere- (cum-i-au-terorizat-soferii-romani-de-tir-pe-colegii-lor-din-europa--furau-de-la-alti-camionagii-marfa-si-combustibil--in-parcari---foto-3.jpeg)

„Autorii furturilor care erau şi administratori de societăţi comerciale, sub aparenţa executării unor activităţi de transport, se deplasau în aceste state, iar pe timpul nopţii sustrăgeau bunuri din alte camioane, aflate în parcări (cantităţi mari de televizoare, anvelope, biciclete, aparatură electronică, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, cantităţi mari de combustibil etc.). Bunurile furate erau transportate, ulterior, pe teritoriul României, unde erau comercializate către persoane cunoscute membrilor grupării, la preţuri cu mult sub valoarea reală a acestora, în scopul obţinerii unor venituri ilicite”, informează DIICOT.

 

31 de persoane audiate



Din investigaţiile efectuate până în prezent, a rezultat faptul că liderii grupării erau cei care organizau deplasările în străinătate, asigurând logistica privind transportul şi totodată participau activ la comiterea infracţiunilor de furt împreună cu ceilalţi membri.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Dâmboviţa, vor fi conduse, în vederea audierii, 31 de persoane.

Cercetările s-au efectuat în cadrul unei echipe comune de anchetă (JIT) încheiate, la nivelul Eurojust, între DIICOT şi autorităţile judiciare din Germania şi Franţa.

„La acţiunea din România, au participat cinci jandarmi francezi, cinci poliţişti germani şi un ofiţer din cadrul Oficiului European de Poliţie EUROPOL. Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa şi BCCO Ploieşti, al lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Dâmboviţa - Poliţia oraşului Fieni, al luptătorilor din cadrul SAS Dâmboviţa, al jandarmilor din cadrul IJJ Dâmboviţa şi IJJ Argeş”, menţionează DIICOT.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel