În unul din cele mai importante evenimente din viața sa, Alexandra nu a putut să nu aprecieze atitudinea personalului medical, condițiile de spitalizare și alimentarea proaspetelor mămici în maternitate, relatează calatorul.net.
Potrivit Alexandrei, micul dejun este unul destul de consistent. Pe lângă budincă de vanilie, la micul dejun se mai servește o felie de pâine cu unt, cremă de brânză și cașcaval. Cealaltă farfurie conține două felii mai subțiri de salam. Aici se mai adaugă 100 g de iaurt și un pahar de suc.
Bucatele servite în timpul prânzului au fost întotdeauna variate, în plus, există posibilitatea de a alege: meniu standard, vegan sau light (ușor). Supa, cartofii și peștele în sos de brânză au meritat toate laudele. Inclusiv iaurtul de la desert.
În meniul de prânz al unei femei însărcinate sau care deja alăptează, existe obligatoriu mâncare pregătită la aburi sau legume fierte, carne sau pește și supă. Alexandra a fost cel mai adesea mulțumită de aceasta din urmă.
Piureul de cartofi era mai des preparat din pudră decât din legume proaspete. Femeile însărcinate și lăuzele au la dispoziție ceai și cafea în cantități nelimitate, iar în coridor este mereu o masă cu băuturi.
Tânăra mămică afirmă că felurile de mâncare erau foarte gustoase și bine pregătite. De exemplu, salata din sfeclă fiartă i-a amintit de copilărie.
Și cina a fost una destul de variată: de la diverse tipuri de tartine (cu cașcaval, șuncă, piept de pui), la cartofi copți, ravioli și cum (desigur) fără tradiționalii cârnăciori – toate servită cu salată de legume proaspete.
De fapt, nu numai programul de alimentație de la maternitate a surprins-o pe Alexandra. În general, viața germanilor, atitudinea lor față de muncă și joacă, creșterea copiilor și prietenia diferă de standardele noastre de conduită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News