Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Crucea Roșie, reduce 1.800 de locuri de muncă în întreaga lume
WhatsApp

Crucea Roșie, cunoscuta organizație umanitară cu sediu la Geneva, care împlinește anul acesta 160 de ani de existență, a anunțat că va face reduceri de personal mult mai mari decât își propusese, în sediile din toată lumea. Consiliul de conducere al CICR a aprobat, la sfârșitul primului trimestru, o reducere de 430 de milioane de franci elvețieni pentru anul 2023 și începutul lui 2024.

Confruntată de o perioadă mai lungă de timp cu probleme majore de finanțare, Comitetul Internațional al Crucii Roșii, a anunțat săptămâna trecută că măsurile de reducere a costurilor din 2023 vor avea ca imediată consecință reducerea a 1.800 de locuri de muncă din sediul central și din delegațiile din întreaga lume. De asemenea, măsura va duce și la închiderea a 26 din cele 350 de sedii pe care Crucea Roșie le deține în întreaga lume.

Deși Comitetul Internațional al Crucii Roșii declarase inițial că va desființa 1.500 de posturi și 20 de centre, numărul a crescut considerabil. Presa locală estimează că numărul va fi mult mai mare, chiar dublu, din cauza celor care vor fi direct afectați de numărul redus de misiuni ale organizației.

Crucea Roșie a anunțat că va închide birourile din Mauritania, Kuala Lumpur și Grecia, în timp ce activitatea organizațiilor din Dakar, Nairobi, Amman, Bangkok, Panama, cât și alte 21 de sedii, va fi redusă semnificativ.

În acest moment, Crucea Roșie derulează operațiuni de amploare în Ucraina, Afganistan, Somalia, Siria, Etiopia, Yemen, Sudanul de Sud, Nigeria, Irak și Republica Democrată Congo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel