Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Criză în spitalele de copii din Germania: medicii cer condiții și finanțare mai bune
WhatsApp
Situația de îngrijire a copiilor grav bolnavi se deteriorează în Germania. Medicii avertizează asupra consecințelor deficitului permanent de personal medical.
Criză în spitalele de copii din Germania, medicii cer condiții și finanțare mai bune. Sursa - Pexels

Pediatrii avertizează cu privire la o povară tot mai mare asupra unităților de terapie intensivă pentru copiii din Germania. Asociația Interdisciplinară Germană pentru Terapie Intensivă și Medicină de Urgență (DIVI) a anunțat, joi, la cel de-al 23-lea congres de la Hamburg, că situația de îngrijire a copiilor grav bolnavi se deteriorează în mod constant. Motivele pentru aceasta sunt multiple: lipsa personalului, lipsa paturilor, dar și finanțare inadecvată.

Numărul copiilor cu infecții virale care necesită tratament în camerele de urgență și unitățile de terapie intensivă este în creștere. Dar această impresie este înșelătoare, avertizează medicii. Iarna trecută, infecțiile au dus la spitale supraaglomerate. Multe unități de terapie intensivă pentru copii au fost supraîncărcate și copiii grav bolnavi au trebuit să fie transferați pe distanțe lungi în alte spitale. Părinții și copiii trebuiau adesea să aștepte ore întregi în camerele de urgență.

Ellen Heimberg, purtătoarea de cuvânt pentru Secția de Terapie Intensivă Pediatrică și Medicină de Urgență a Divi, a raportat că operațiunile planificate iarna trecută au trebuit să fie anulate. Pacienții nu puteau fi internați sau puteau fi transferați în alte spitale doar cu un mare efort organizatoric. Tratamentele au fost amânate din cauza lipsei de personal. 

 

Situația persistă tot timpul anului

 

Florian Hoffmann, președintele Divi, a subliniat într-o conferință de presă că lipsa de paturi persistă tot timpul anului. Iarna există vârfuri sezoniere suplimentare. Iarna trecută valul a venit foarte devreme, anul acesta parcă a întârziat puțin. Hoffmann s-a pronunțat în favoarea campaniilor de vaccinare împotriva RSV pentru a reduce numărul de infecții.

Divi solicită, de asemenea, înființarea structurilor de telemedicină în medicina de urgență pediatrică, înființarea de echipe specializate de transport pentru copii și înființarea unui centru de coordonare supraregional pentru transportul de terapie intensivă a copiilor. Sebastian Brenner, reprezentant al medicilor pediatri în Comitetul Executiv al Divi, a subliniat că centrele de terapie intensivă trebuie extinse pentru a include medicina pediatrică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel