Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cristi Danileț, după ce a pierdut postul de judecător la CCR: "Vă pot spune următoarele" 
WhatsApp
Astăzi, la votul din Camera Deputaților s-a decis ca prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu să-l înlocuiască pe Valer Dorneanu în funcția de judecător CCR. Bogdan Licu a obținut 208 voturi „pentru” și 93 „împotrivă”. Propunerea USR pentru funcția de judecător la CCR, Cristi Danileț, a transmis un mesaj după ce a ratat funcția. 
sursa foto: Facebook/Cristi Danileț

Cristi Danileț spune că spre deosebire de alții a fost la școală și ceea ce-l deosebește de ceilalți, aspect care i-a adus numeroase critici este faptul că are Tik-Tok și Instagram:

Iată mesajul lui Danileț: 

"După votul de azi pentru numirea unui judecător la CCR din partea Camerei Deputaților, pot spune următoarele:

1. Am urmat școala pe bune, am urmat liceul la profil mate-fizică, am fost premiant toată facultatea urmată la stat și la zi.

2. Am intrat din prima în magistratură, am urcat în carieră prin concurs autentic, am avut evaluări doar de "foarte bine", am fost consilier al ministrului justiției și membru al CSM.

3. Am urmat curs postuniversitar, curs de masterat și am obținut titlul de doctor în drept. M-am specializat în drept administrativ și drept penal.

4. Am scris articole în revistele de specialitate juridică, am publicat monografii și cărți, am participat la sesiuni de comunicare științifică.

5. Am educat sute de studenți (în drept), mii de elevi (în educație juridică) și zeci de tineri magistrați (în etică judiciară).

6. Nu am rude sau prieteni in serviciile de informații. Nu am făcut și nu fac politică. Nu am făcut și nu fac parte din serviciile de informații sau din masonerie. Nu am comis vreodată infracțiune. Nu există vreo hotărâre definitivă de excludere a mea din magistratură. Fac parte din organizații neguvernamentale cu care desfășor programe civice, dintre care cel de educație juridică este cel mai cunoscut.

7. Am reacționat public la încălcarea statului de drept, fără a mă gândi la consecințele asupra persoanei sau familiei mele. Și au fost. Am vorbit pentru prima dată de corupția judiciară, am susținut înăsprirea regimului de tratare a cazurilor de corupție, trafic de persoane, trafic de droguri, violentă sexuală și violență domestică.

8. Sunt primul magistrat cu blog din România. Sunt magistratul cu cei mai mulți prieteni și urmăritori din România. Sunt cel mai citat magistrat din centrul și estul Europei. Da, am cont pe Insta și pe tiktok.

9. Am fost speaker la mai multe evenimente internaționale, am condus proiecte internaționale, am fost expert în trei țări și trainer în alte două. Cunosc standardele internaționale în domeniul statului de drept și îmbrățișez orientarea pro-europeană a României.

10. Pentru că am fost întrebat la mișto azi în plenul Camerei, eu răspund la modul serios: practic karate din adolescență și, da, știu să tund gardul viu cu fierăstrăul electric. Din câte am văzut, toate astea nu sunt suficiente.

Așa că, deocamdată:

1. Mulțumesc pentru propunere!

2. Sunt onorat de susținerea prietenilor de pe FB. Zilele acestea ați fost grozavi și a contat enorm!

3. Voi continua activitățile care m-au consacrat ca profesionist al dreptului și ca activist civic.

4. Curtea Constituțională rămâne in sfera mea de interes științific, dar și profesional. Însă, ca și până acum, în deplină transparență și fără vreun compromis.

5. Pentru mine onoarea contează enorm, mă caracterizează verticalitatea, nu renunț la principii indiferent de consecințe și nu vând viitorul copiilor mei în aceasta țară," a scris Danileț pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DefenseRomania.ro
28 feb 2023, 22:35
RadioDCNews.ro
22 Martie 2023, 09:44
DefenseRomania.ro
28 feb 2023, 22:35
DCBusiness.ro
21 Martie 2023, 22:42
DCMedical.ro
22 Martie 2023, 09:59
DCNews.ro
22 Martie 2023, 09:58
Astrosens.ro
18 Martie 2023, 07:32
DCBusiness.ro
21 Martie 2023, 22:42
RadioDCNews.ro
22 Martie 2023, 09:44
Spectacola.ro
22 Martie 2023, 11:43
DCNews.ro
22 Martie 2023, 09:58
Spectacola.ro
22 Martie 2023, 11:43
Astrosens.ro
18 Martie 2023, 07:32
DCMedical.ro
22 Martie 2023, 09:59