Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cresc impozitele. Deputat PSD: "Economia României nu stă în femeia de serviciu" 
WhatsApp
Deputatul PSD Adrian Solomon spune că supraimpozitarea contractelor part-time este o măsură foarte bună. Întrebat despre ce vor face femeile plătite să facă curățenie în scările blocurilor, Solomon a spus că economia României "nu stă în femeile de serviciu". 
captura video Realitatea PLUS

Impozitarea contractelor part-time la nivelul contractelor cu normă întreagă este una dintre măsurile cele mai criticate din zona mediului de afaceri. Există numeroase meserii care sunt plătite la jumătate de normă, printre ele și cea de femeie de serviciu. Deputatul PSD, Adrian Solomon, cel care este și președintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaților a făcut o afirmație revoltătoare. 

„Nu cred că economia României stătea în femeia de serviciu și nu cred că ea a fost ținta... E greu de venit cu exemplul cu femeia de serviciu pentru a schimba legea. Nu acesta este exemplul care trebuie să ni se aducă în vedere. Unde e problema? Este cea mai corectă soluție, a mai funcționat și între 2018 și 2020. Nu cred că există un om care să trăiască din două ore de muncă. Ceilalți, care sunt colecționari de contracte de câte două ore, vor plăti doar pentru un contract norma întreagă, nu pentru patru contracte”, a spus Adrian Solomon, conform România Liberă. 

Noul cod fiscal a fost adoptat. Cresc taxele și impozitele

 

Guvernul a adoptat în umră cu o săptămână modificările la Codul Fiscal, care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023, cu unele excepții care vor fi valabile de la 1 august, a anunțat ministrul Finanțelor Adrian Cîciu. Pe langă supraimpozitarea contractelor part time mai sunt și alte măsuri:

Termenul de intrare în vigoare a impozitului pe cifra de afaceri de 1% sau a opţiunii de impozit pe profit în sectorul HORECA va fi aplicat de la 1 ianuarie 2023.

Ministrul a spus că modificările au fost discutate cu reprezentații mediului de afaceri şi că s-au făcut unele ajustări.

Actul normaativ prevede eliminarea unor excepții, cum ar fi cota redusă de TVA de 5% la serviciile de restaurant, cazare şi catering şi revenirea la cota de 9% de TVA, precum și eliminarea TVA de 9% la băuturile pe bază de îndulcitori sau zahăr şi revenirea la cota de 16%.

Câciu a anunţat şi ajustare a accizelor la tutun, inclusiv tutunul încălzit, începând cu 1 august şi la alcool.

Adrian Câciu a anunţat şi eliminarea facilitățile privind deductibilităţile la tranzacţiile imobiliare şi revenirea la impozitarea la valoarea reală şi o modificare a excepţiilor din zona de microîntreprinderi. Impozitul pe dividende crește de la 5% la 8%.

Cîciu a estimat că în ansamblu măsurile vor avea efecte financiare echivalente cu 1 - 2% din PIB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel