Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cresc chiriile în Austria. Iată unde găsești cele mai ieftine și cele mai scumpe apartamente de închiriat
WhatsApp
Austria se confruntă cu o problemă a locuințelor, la fel ca Olanda. Chiriile au crescut semnificativ în ultimii ani. 
Chiriile au crescut în toate marile orașe din Europa

Ofertele pentru apartamente de închiriat au devenit semnificativ mai scumpe în ultimii patru ani. În medie, chiriile brute au crescut de la 13,3 la 14,6 euro pe metru pătrat din 2020. Căutările de apartamente închiriate au crescut cu 18% din 2020, în timp ce oferta a scăzut cu 20% în aceeași perioadă.

În ultimii patru ani, nu doar chiriile au crescut în toate statele federale, ci și interesul pentru proprietățile închiriate. Acest lucru este evident mai ales în regiunea Carintia. Cererea a crescut cu nu mai puțin de 53 la sută, dar oferta a scăzut cu 40 la sută.

Și în Tirol a existat un interes ridicat pentru apartamentele închiriate pe baza interogărilor de căutare: în patru ani, chiriile au crescut cu 56 la sută, în timp ce au fost oferite cu 2 la sută mai puține apartamente închiriate. Regiunea Vorarlberg a înregistrat cea mai mare creștere a interogărilor de căutare, cu 79 la sută. Oferta de apartamente închiriate aici a crescut și ea cu 29 la sută.

Cererea de închiriere a scăzut doar în Stiria


Viena a înregistrat cea mai mică creștere a chiriilor, cu 11%, în timp ce oferta a fost mai mică cu 22%. Doar în Stiria cererea a scăzut cu 27 la sută. Dar și oferta a scăzut cu 21 la sută.

Interesul în creștere pentru apartamentele de închiriat se reflectă și în prețurile de chirie practicate: din 2020, proprietarii au perceput cu nouă la sută mai mult în Stiria. 

Cea mai ieftină chirie pentru locuit se găsește în Burgenland. Conform ImmoScout24, cele mai ieftine oferte de închiriere sunt încă disponibile în Burgenland cu o medie de 10,3 euro pe metru pătrat.

Cele mai scumpe oferte de închiriere se găsesc în Tirol la 18,1 euro. Cu 17,3 euro pe metru pătrat, Viena se află pe locul trei între statele federale cu cele mai scumpe chirii, după Vorarlberg (17,4 euro).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel