Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cozi kilometrice în vama Nădlac II. Șoferii așteaptă cu orele să iasă din țară din cauza „lipsei de personal din partea autorităţilor maghiare”
WhatsApp
O coloană de camioane lungă de cinci kilometri este formată, miercuri, înainte de Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, pe autostrada pan-europeană, iar timpul de aşteptare pentru formalităţile de intrare în Ungaria este de cel puţin 150 de minute.
Foto ILUSTRATIV/ Poliția de Frontieră

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat că la Nădlac II sunt deschise doar trei artere de ieşire pentru traficul greu, din cauza „lipsei de personal din partea autorităţilor maghiare”.

Poliţia de Frontieră Arad precizează că formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, astfel că numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de statul vecin.

 

Șoferii de camioane aşteaptă cel puţin 150 de minute



Pentru intrarea în Ungaria, şoferii de camioane aşteaptă cel puţin 150 de minute, în coloana formată pe cinci kilometri pe autostradă.

Poliţia Autostrăzi a precizat că vehiculele de mare tonaj staţionează pe banda de urgenţă, iar pe autostradă au fost mobilizate echipaje care să asigure fluenţa traficului.

La Nădlac I (DN7), este deschisă doar o arteră de control pentru ieşirea din ţară a camioanelor, tot pentru că nu sunt suficienţi poliţişti ungari. La Vărşand, unde sunt disponibile două artere, se aşteaptă 90 de minute pentru a se intra în Ungaria, potrivit Agerpres. 

 

Vezi și 

 

Aglomeraţie la ieşirea din ţară la început de minivacanţă: la Nădlac II se aşteaptă peste două ore

 

Punctele de trecere a frontierei din judeţul Arad au fost aglomerate la început de minivacanţă pe sensul de ieşirea din ţară, pentru că mii de români pleacă în străinătate în minivacanţă, iar la Nădlac II coloana de maşini este lungă de peste 4 kilometri şi se aşteaptă cel puţin două ore pentru formalităţile de trecere în Ungaria.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat că de la primele ore ale zilei foarte multe maşini s-au prezentat la ieşirea din ţară.

"În contextul minivacanţei, traficul este foarte intens în punctele de trecere a frontierei, pe sensul de ieşire din România. La Nădlac II sunt deschise şase artere de control pentru autoturisme, dar ca să deschidem mai multe depindem de autorităţile ungare, care trebuie să aloce mai mulţi poliţişti. Reamintim că, la graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, astfel că numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către statul vecin", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă, pentru Agerpres.

La Nădlac II, timpul de aşteptare pentru control este de cel puţin 120 de minute, iar coloana de maşini formată pe autostrada pan-europeană este lungă de peste 4 kilometri. Pe autostradă a rămas o singură bandă de circulaţie pe sensul spre Ungaria, pentru că pe cea de urgenţă staţionează camioane, iar pe prima bandă staţionează maşini.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel