Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cozi interminabile la Nădlac. Românii care muncesc în străinătate se întorc la muncă. Se așteaptă ore întregi: Granița spre Ungaria este sufocată
WhatsApp
Granița din vestul țării spre Ungaria este sufocată de cozi uriașe. Românii care muncesc în străinătate se întorc la muncă. La Nădlac se stă la coadă 2 ore. 
Cozi interminabile la Nădlac. Românii care muncesc în străinătate se întorc la muncă. Se așteaptă ore întregi: Granița spre Ungaria este sufocată

Cozile cele mai mari s-au format la vama Nădlac, de 2 ore. Și la Urziceni s-au format coloane de autoturisme, având în vedere că șoferii așteaptă și o oră ca să treacă granița.

La Nădlac 2 și la Petea, la ieșirea din țară, mașinile așteaptă 90 de minute, în timp ce la Urziceni timpii de aşteptare ajung la 60 de minute.

Și camioanele așteaptă câte 60, respectiv 90 de minute la Nădlac și la Nădlac 2, însă cozile cele mai mari sunt la Isaccea, de 500 de minute.

2. -imagine fara descriere- (cozi-interminabile-la-nadlac--romanii-care-muncesc-in-strainatate-se-intorc-la-munca--se-asteapta-ore-intregi-granita-spre-ungaria-este-sufocata-2.jpg)

 

Trafic foarte ridicat la ieşirea din România spre Ungaria

 

Numărul persoanelor care tranzitează sâmbătă din România în Ungaria prin vămile Petea şi Urziceni este foarte mare, timpii de aşteptare fiind de peste o oră sau o oră şi jumătate, informează Poliţia de Frontieră.

„În P.T.F Petea şi Urziceni avem valori de trafic foarte ridicate. La Petea se lucrează pe 7 artere pe sensul de ieşire, iar la Urziceni pe 4 artere (3 de pe ieşire plus o a patra de pe intrare, care acum deserveşte ieşirea). În ultimele 24 de ore, prin PTF Petea au ieşit din România 11.130 de persoane, cu 3.550 mijloace de transport”, precizează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

Potrivit sursei citate, a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră la controlul documentelor de călătorie, dar şi al personalului care să asigure dirijarea traficului şi menţinerea ordinii şi liniştii publice.

 

IGPF: Aproape 4 milioane de români au tranzitat frontierele în perioada sărbătorilor de iarnă

 

IGPF informează că, în perioada 16 decembrie 2022 - 5 ianuarie 2023, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 4 milioane de persoane, dintre care 2,15 milioane pe sensul de intrare în ţară şi 1,8 milioane pe sensul de ieşire, cu aproximativ un milion de mijloace de transport.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, comparativ cu perioada similară a anului trecut, s-a înregistrat o creştere cu 75% a valorilor de trafic la graniţă.

Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera cu Ungaria, pe unde au trecut aproximativ 1,4 milioane persoane, şi prin aeroporturi - 1,2 milioane persoane.

Deoarece vacanţa de iarnă s-a încheiat şi mulţi români se întorc în statele din vestul Europei unde îşi au reşedinţa, aspect ce determină o creştere a valorilor de trafic la ieşirea din ţară, în mod special la graniţa cu Ungaria, sunt menţinute măsurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei în perioada sărbătorilor.

La nivelul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au fost luate măsuri pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare, prin suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor.

Conform IGPF, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, iar în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau de ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele mobile folosite pentru verificarea documentelor.

La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile din ţara vecină. În mod constant, sunt derulate activităţi de cooperare cu autorităţile statelor vecine pentru a se asigura sincronizarea măsurilor de suplimentare a personalului şi a arterelor de control.

Deoarece în această perioadă se preconizează o creştere a traficului la graniţa de vest, Poliţia de Frontieră Română recomandă folosirea tuturor celor 12 puncte de trecere de la graniţa româno-ungară:

- în judeţul Arad: PTF Nădlac - Nagylak, PTF Nădlac II - Csanadpalota, PTF Turnu - Batonnya, PTF Vărşand - Gyula;

- în judeţul Bihor: PTF Salonta - Mehkerek, PTF Borş - Artand, PTF Borş II - Nagykzreky, PTF Valea lui Mihai - Nyirabrany, PTF Sacuieni;

- în judeţul Satu Mare: PTF Urziceni - Vallaj şi PTF Petea - Csengersima;

- în judeţul Timiş: PTF Cenad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
08 dec 2023, 12:31
Spectacola.ro
08 dec 2023, 14:00
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
DCBusiness.ro
09 dec 2023, 21:35
DCMedical.ro
08 dec 2023, 12:31
RadioDCNews.ro
07 dec 2023, 20:03
DCBusiness.ro
09 dec 2023, 21:35
DCNews.ro
09 dec 2023, 17:54
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
DCNews.ro
09 dec 2023, 17:54
ParintiSiPitici.ro
09 dec 2023, 10:53
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
RadioDCNews.ro
07 dec 2023, 20:03
Spectacola.ro
08 dec 2023, 14:00
ParintiSiPitici.ro
09 dec 2023, 10:53