Urmărește dezbaterea live
Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Copiii milionarului Adrian Marțian au ajuns înapoi în România. Cei trei frați se află acum în custodia Direcției pentru Protecția Copilului
WhatsApp
Cei trei copii ai milionarului Adrian Marțian, care au fost dați dispăruți în Hunedoara și ulterior găsiți în Serbia, au ajuns astăzi, 18 octombrie, înapoi în România, conform Digi24. 
Copiii milionarului Adrian Marțian au ajuns înapoi în România. Cei trei frați se află acum în custodia Direcției pentru Protecția Copilului

Frații au fost aduși în țară sub escorta autorităților, iar tatăl lor, Adrian Marțian, a fost de asemenea readus în România. În momentul găsirii lor în Serbia, copiii se aflau împreună cu tatăl lor, iar acesta a fost reținut pentru audieri de către autoritățile române.

 

Minorii se află în siguranță sub protecția autorităților

 

Cei trei copii se află acum în custodia Direcției pentru Protecția Copilului din Deva și sunt în afara oricărui pericol, conform autorităților. În același timp, tatăl lor a fost preluat de polițiști pentru audieri. El urmează să fie interogat în cursul zilei de astăzi, iar polițiștii vor decide dacă va fi reținut pentru 24 de ore.

Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi a deschis o anchetă pentru a stabili cum au părăsit copiii teritoriul României fără documente legale. În mod normal, pentru a trece granița, ar fi fost necesară o procură din partea mamei.

Citește și: Surse: Copiii lui Adrian Marţian ar fi împreună cu el în Serbia. Milionarul ar intenţiona să meargă în Rusia

 

Declarațiile milionarului

 

Tatăl copiilor, Adrian Marțian, a declarat că această situație a apărut „din prea multă iubire pentru copii” și a susținut că nu a încălcat nicio lege atunci când a trecut frontiera cu ei. Întrebat cum a reușit să treacă granița cu cei trei copii, el a afirmat că nu a avut nevoie de documente suplimentare, deși autoritățile susțin contrariul.

Poliția de Frontieră Mehedinți desfășoară acum cercetări privind trecerea frauduloasă a frontierei, iar la finalizarea anchetei se vor lua măsuri împotriva celor responsabili, inclusiv a polițiștilor de frontieră care au permis trecerea fără acte.

Cei trei copii au fost găsiți în Serbia, la câteva zile după ce Adrian Marțian raportase dispariția lor. Conform presei locale, părinții, Adrian și Roxana Marțian, se află în conflict de mai mult timp din cauza custodiei copiilor. Roxana Marțian a obținut un ordin de restricție împotriva tatălui lor, care și-a montat o rulotă lângă locuința copiilor pentru a putea rămâne aproape de ei.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) era deja implicată în acest caz, având cunoștință de situația conflictuală dintre părinți. Ultima vizită a autorităților la domiciliul copiilor a avut loc cu doar trei zile înainte de dispariția lor.

 

Declarațiile fratelui vitreg al copiilor

 

Fratele vitreg al copiilor a adus acuzații grave împotriva tatălui lor, afirmând că întreaga „răpire” a fost regizată. El a explicat pentru Antena 3 CNN că Marțian ar fi încercat să manipuleze opinia publică și ancheta pentru a părea că minorii își doreau să fie cu el.

„A luat o amploare extrem de mare datorită faptului că mass-media s-a implicat în acest caz și el s-a simțit oarecum obligat să facă copiii să apară și acuma ar vrea să-și facă scăpată imaginea și pielea că el a recuperat copiii. O țară întreagă, poliție, s-au dat mesaje RO-Alert, au încercat să găsească copiii. El și-a închis telefoanele și cu telefoanele închise, atenție, el a găsit copiii. Vă dați seama că este noaptea minții. Nu poate fi crezut de nimeni așa ceva. Aștept doar să fie interceptat și arestat și să se afle adevărul. Vă rog pe voi, cei din presă, să nu lăsați lucrurile astea așa, să faceți public tot ceea ce se întâmplă” a declarat fratele vitreg.

În ciuda apariției recente a filmărilor cu copiii, autoritățile încă încearcă să stabilească locul exact în care se află aceștia și să determine ce măsuri legale pot fi luate împotriva lui Adrian Marțian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel