Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Copiii români rămași fără părinții uciși de Covid ajung în grija rudelor
WhatsApp
România rămâne blocată în statistici sumbre. În doar 24 de ore, 523 de familii au primit vestea dispariției cuiva drag. Alte aproape 17.000 de persoane au aflat ieri că s-au infectat cu SARS-CoV-2.

Spitalele sunt pline de mii oameni care suferă, iar la porţile lor sunt tot mai multe persoane în haine cernite. Vin în fiecare zi să îşi recunoască fraţii, părinţii, sau - mai rău - copiii, la morgă.

Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional!

„Trebuie să se vaccineze toată lumea, altfel se ajunge la morgă…. E periculos, e greu….”, spun oamenii năpăstuiți, potrivit Știrile PRO TV.

Sunt zile de infern în România. Oameni cu feţele plânse fac coadă la morgă. Un bărbat şi-a pierdut fratele. Avea 74 de ani şi era nevaccinat. A ajuns la spital la începutul săptămânii însă avea trupul mult prea slăbit ca să mai lupte cu boala. Cu o pungă în care a primit hainele părintelui său, fiul celui plecat dintre noi se pregăteşte pentru încă un şoc. Trebuie să intre şi să-l identifice.

„Sunt copii care au rămas orfani, fără părinţi. Şi părinţi fără copii, şi sunt tragedii, ce este în spital aici, trei zile am înnebunit. Oameni care mor în salvări şi nu mai apucă să le facă nimic. Asta este…Ar fi bine ca fie care să se gândească şi să facă vaccinul ăsta, că poate ne salvăm”, spune un bărbat, conform sursei citate.

 

„Au venit pe picioarele lor şi a treia zi o iau pe mama în coşciug”

 

Cu regretul că n-a crezut în boala va rămâne şi familia unui bărbat care s-a prăpădit la 45 de ani. E multă durere şi în faţa Spitalului Pantelimon. În doar câteva zile s-a ales praful de multe familii fericite.

„Pe mama am adus-o acum patru zile, pe tata acum trei zile. Au venit pe picioarele lor şi a treia zi o iau pe mama în coşciug. A murit mama mea, acum mergem să o luăm de la morgă. Şi tatăl meu, încă nu se ştie ce poate să se întâmple”, spune o rudă a unei persoane decedate.

Şi mai înspăimântătoare sunt pierderile pe care le resimt mulţi copii. În judeţul Sălaj, un adolescent nu mai are cui să îi spună mamă. Niciunul dintre părinţi săi nu era vaccinat.

„Este extraordinar de greu, a rămas fără mamă şi cu un tată trist, un tată care se culpabilizează, un tată care nu ştiu cum îl va putea ajuta pentru că trebuie să se ajute pe el, să treacă peste şocul acesta şi să îşi revină. Mama a lăsat o scrisoare importantă copiilor şi rudelor”, susține Daniela Bocşa, psiholog, apropiată a familiei.

 

Un copil de numai 7 ani a ajuns în grija unei mătuşi după ce ai lui s-au dus

 

Şi în Capitală, un copil de numai 7 ani a ajuns în grija unei mătuşi după ce ai lui s-au dus. La fel s-a întâmplat şi în cazul unor fraţi de 10 şi 17 ani.

„Copiii care intra în atenţia direcţiilor de asistenţă socială şi protecţia copilului intra automat într-un program de consiliere psihologică astfel încât specialiştii să îi ajute să depăşească mai uşor trauma trăită. La nivelul Capitalei, doar în sectorul 6 au fost semnalate astfel de cazuri, după ce rudele sau vecinii au anunţat autorităţile şi astfel s-a intervenit. Din păcate, la nivel naţional, nu exista o statistică clară a copiilor care şi-au pierdut părinţii după ce s-au îmbolnăvit de covid″, transmit jurnaliștii sursei citate.

„Vorbim de părinţi şi copii ai unor oameni, pentru că vorbim de soţi şi soţii ai altora şi pentru că vorbim că viaţa umană nu poate să fie redusă la statistici. Acesta nu este al 12-lea sau al 13- lea ceas pentru mai bine de 22.000 de români, s-ar putea ca în spitale să fie ultimul ceas şi atunci mesajul nu este încurajator, nu este triumfalist, ne grăbim să batem”, spune Gabriel Diaconu, medic psihiatru.

 

România primeşte ajutor din străinătate

 

Numărul morţilor este atât de mare, încât unele capele din interiorul spitalelor vor prelua temporar trupurile.

„Doamna manager mi-a comunicat că are nevoie de capelă şi mi-a spus că au avut loc multe decese, de sâmbătă până duminică, 14 decese, şi căutau o variantă pentru că în morgă nu mai erau locuri. A comandat un container frigorific pe care să îl aşeze lângă morgă”, a transmis părintele Ciprian.

Situaţia rămâne însă extrem de gravă. Aproape zilnic, România primeşte ajutor din străinătate. Italia, Serbia, Olanda sau Franța sunt doar câteva din ţările care ne-au trimis medicamente şi concentratoare de oxigen. În următoarele zile, mai multe echipe medicale din afară vor ajunge în spitalele de la noi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel