Românii care au plecat peste granițe au luat cu ei și tradițiile românești: tăiatul porcului, realizarea cârnaților de casă și punerea lor la uscat. De obicei, în preajma sărbătorilor, tradițiile românești, de multe ori neînțelese în Vestul Europei, nasc controverse.
"Dacă se usucă hainele de ce nu se pot usca și cârnații? Se întâmplă la Modica, în inima orașului și exact în Viale Medaglie d'Oro, unde o familie de români a decis să atârne mai multe „șnururi de cârnați” pe sârmele unde rufele sunt de obicei atârnate la uscat. Este un sistem străvechi de transformare a cârnaților proaspeți în cârnați uscati datorită temperaturilor reci," notează publicația RadioRTM.
Dacă pentru unii, această imagine a fost ciudată, pentru alți italieni nu a fost nimic atât de bizar. Aceștia spun că sunt numeroase regiuni din Italia unde cârnații se pun la uscat.
"Lăsarea cârnaților la uscat este, de asemenea, o veche tradiție siciliană. Românii nu sunt necivilizați atunci când fac asta," a răspuns un internaut.
"Nu văd nimic izbitor, mergând înapoi cu 50 de ani am făcut poate mai rău, în Calabria în zona Scaletta, Diamante, am făcut adevărate întinderi de ardei iute uscat, dar atunci nu s-a făcut nici o știre," a comentat un alt internaut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News