Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Consiliul ONU pentru Drepturile Omului votează în favoarea investigării crimelor de război comise de Rusia în Ucraina: DOAR China și Eritreea nu au susținut inițiativa
WhatsApp
Consiliul Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a votat în favoarea unei monitorizări mai stricte a situației drepturilor omului în Ucraina, ca urmare a unei invazii rusești la scară largă. Acest lucru a fost raportat pe contul de Twitter al organizației.

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a subliniat că sunt necesare controale mai stricte având în vedere ceea ce face armata rusă în Mariupol și în alte câteva orașe ucrainene, conform bykvu.

Inițiativa de înființare a unei comisii speciale de anchetă pentru investigarea crimelor de război comise de Rusia a fost susținută de 33 de țări.

Doar două au votat împotrivă: China și Eritreea.

12 țări s-au abținut: Cuba, Kazahstan, India, Pakistan, Uzbekistan, Venezuela, Armenia, Bolivia, Camerun, Namibia, Senegal și Sudan.

 

 

 

Ucraina, afectată din toate punctele de vedere de războiul Rusiei 

 

Reamintim că, potrivit unui nou raport al Organizației Internaționale a Muncii (OIM), 4,8 milioane de persoane din Ucraina și-au pierdut locurile de muncă de la începutul atacului rusesc pe scară largă din februarie.

De asemenea, potrivit Organizației Națiunilor Unite, peste 6 milioane de ucraineni au fost nevoiți să părăsească țara din cauza invaziei ocupanților ruși.

În plus, s-a raportat că peste 10.000 de locuitori din Mariupol ar putea muri din cauza bolilor și a lipsei de utilități în oraș.

Cu fiecare nou oraș în care sunt înregistrate crimele de război ale ocupanților, dispare dorința de a negocia cu Rusia, subliniază anterior, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky.

De asemenea, primul militar rus va fi judecat pentru uciderea unui civil în regiunea Sumy . Procuratura Generală a înaintat un act de acuzare împotriva lui Vadim Șișimarin, comandantul unității 32010 a Diviziei 4 Panzer Kantemirov din regiunea Moscova.


În cursul zilei de 13 mai, ocupanții ruși au distrus peste 50 de case în regiunea Luhansk și au ucis două persoane, inclusiv un copil


Șeful administrației militare regionale din Luhansk a declarat că, în ultimele 24 de ore, invadatorii ruși au continuat să tragă asupra așezărilor din regiune. Bombardamentele au ucis două persoane, inclusiv un copil, și au distrus peste 50 de case.

Serhiy Haidai a scris despre acest lucru pe Facebook.

Potrivit acestuia, ocupanții încearcă să captureze Rubizhne, dar o altă ofensivă s-a soldat cu un eșec pentru ei. Rușii nu au reușit să avanseze în această direcție.

Podul peste râul Borova în direcția Severodonețk a fost distrus. Potrivit lui Gaidai, aceasta este a doua distrugere a podului din 2014 încoace.

Ocupanții au luat cu asalt și Orikhovo și Komyshuvakha, dar nu au avut succes.

Ocupanții nu s-au retras pe abordurile spre Severodonetsk în Voevodovka. Soldații ucraineni reușesc să limiteze invazia rusă.

 

Ocupanții continuă bombardarea haotică a așezărilor din regiunea Luhansk

 

În special, un bărbat a fost ucis în bombardamentul de la Lysychansk, iar un copil de 11 ani a fost rănit la Zolotyi în urmă cu câteva zile. Medicii din Nipru au luptat pentru viața copilului, dar acesta a murit din cauza rănilor grave.

În plus, numai în ultimele 24 de ore, ocupanții au distrus aproape 60 de case. Este vorba de un întreg cartier rezidențial din Severodonetsk și de o clădire înaltă în Lysychansk.

Cele mai mari distrugeri sunt în comunitățile Popasna și Mountain. Aproape că nu mai există case private supraviețuitoare în satele OTG.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel