Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Condamnată la închisoare cu executare și daune materiale record pentru o româncă: A stors peste 800.000 de euro de la un italian
WhatsApp
O româncă de 35 de ani a fost condamnată la 5 ani de închisoare pentru înșelăciune și spălare de bani, după ce ar fi înșelat un italian cu aproape un milion de euro. Tribunalul Gorj a decis și plata de despăgubiri de 685.923 de euro și menținerea sechestrului asupra bunurilor ei.

Simona Daniela Filip, o tânără româncă de  35 de ani, originară din Târgu Jiu, a fost condamnată de Tribunalul Gorj la o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare, pentru că a înșelat un bătrân septuagenar italian, căruia îi promisese că se va căsători cu el și vor avea copii și vor deschide afaceri împreună.

Simona a fost condamnată la 5 ani de închisoare pentru înșelăciune și spălare de bani. Sentința include plata de despăgubiri de 675.923 de euro pentru daune materiale și 10.000 de euro pentru daune morale aduse italianului. Mai mult, instanța a menținut sechestrul asupra bunurilor ei până la achitarea sumelor către bătrânul italian.

Pedepsele aplicate Simonei au fost de 4 ani de închisoare pentru înșelăciune în formă continuată (50 de acte materiale) și 3 ani pentru spălarea banilor în formă continuată (3 acte materiale). Cu cele două pedepse contopite, tânăra va executa 5 ani de închisoare în regim de detenție. Această hotărâre vine după doi ani și jumătate de proces, iar decizia este considerată drastică.

2. -imagine fara descriere- (siomona-daniela_42829200.jpg)

„În perioada mai 2015-septembrie 2017, folosindu-se de sentimentele de dragoste şi pasiune dezvoltate de cetăţeanului italian Francesco Thiela Albero, în vârstă de 71 de ani la debutul relaţiei, pe baza unor promisiuni ferme şi repetate de stabilire a unor relaţii stabile specifice vieţii de cuplu, de întemeiere a unei familii, naşterea unor copii şi realizarea unor oportunităţi în afaceri, respectiv de deschidere a unui salon de coafură mai întâi în Dubai, apoi în Bucureşti-România, cu complicitatea altor persoane, suspecte în cauză, în mod repetat, a indus în eroare pe cetăţeanul italian, parte civilă în cauză, deposedându-l de suma totală de 780.000 de euro”, au transmis procurori în anul 2019 când a fost reținută pentru 24 de ore.

Victima româncei: Cred că toate spitalele din Gorj nu au tratat atâtea boli câte diagnostice mi-a spus ea mie

 

Thiela Francesco Maria Alberto, septuagenarul italian, a formulat o acțiune civilă, iar instanța a decis ca Simona să plătească suma considerabilă de 675.923 de euro cu titlu de despăgubiri pentru daune materiale și 10.000 de euro pentru daune morale suferite de italian.

Aprovizionam şi atunci, şi acum barurile din Milano cu băuturi şi aşa am cunoscut-o în acel club. Îmi spunea că vom avea două fetiţe pe care le vom creşte împreună, dar la scurt timp au început să apară tot felul de probleme în privinţa stării de sănătate, a ei şi a părinţilor. Cred că toate spitalele din Gorj nu au tratat atâtea boli câte diagnostice mi-a spus ea mie. Era în ţară şi îmi spunea de una, de alta, iar eu am fost mereu de acord să o ajut“, a povestit italianul.

Acesta a fost convins chiar să-și vândă apartamentul din Milano și să-i dea banii româncei: „Totul a fost bine până când a zis să vindem apartamentul meu din Milano, să ne luăm o locuinţă mai mică şi să ne mutăm temporar acolo, pentru ca apoi să ne punem de acord unde ne vom muta împreună. Când am fost la notar pentru a perfecta actele de vânzare, ea a trecut un cont bancar care îi aparţinea. Apartamentul a fost vândut, iar banii au ajuns în contul ei. Din acea zi nu am mai văzut-o, nu am mai auzit-o, parcă a încetat să existe”, a relatat italianul.

Românca și-a cumpărat mai multe proprietăți de lux

 

Sechestrul asigurător asupra bunurilor Simonei, inclusiv clădiri, terenuri, apartamente și un autoturism de lux, a fost menținut de către judecători. Este vorba despre o clădire „cu pereţi din cărămidă arsă piatră naturală“ și două terenuri, situate în comuna Scoarţa (Gorj), un apartament în Bucureşti, un apartament în Năvodari-Mamaia Nord, un teren tot la Năvodari, un apartament cumpărat pe numele mamei sale, în Complexul Cosmopolis (Ilfov) și un autoturism marca Mercedes Benz S-350.

3. -imagine fara descriere- (simona_42024700.jpg)

Tribunalul Gorj susține că Simona Daniela Filip a indus în eroare italianul, profitând de sentimentele acestuia, și i-a promis o relație stabilă, căsătorie, întemeierea unei familii și deschiderea unui salon de coafură în Dubai și București. Relația lor a început acum aproximativ șase ani, iar în urmă cu doi ani și jumătate, când au început investigațiile, Simona a negat acuzațiile, susținând că toți banii i-au fost oferiți de italian din proprie inițiativă și că acesta a înțeles greșit situația.

Faptul că o persoana a înţeles altceva decât trebuia să înţeleagă nu este vina mea, tot ce mi-a dat a fost din proprie iniţiativă, iar concluzia pe care o trag singură este că doreşte să pozeze în victimă, şi că nu suportă să mă vadă fericită alături de bărbatul cu care m-am căsătorit”, a spus în presa locală tânăra din Scoarța.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel