Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Concediată pentru că era însărcinată, o italiancă a primit 13.000 de euro despăgubire
WhatsApp
O victorie importantă a fost obținută de o femeie din Italia, care a fost concediată din cauza sarcinii sale. Tribunalul din Brindisi a constatat că concedierea ei a fost discriminatorie, acordându-i o despăgubire de 13.000 de euro.
Foto ILUSTRATIV

Giorgia Marinò, în vârstă de 38 de ani, lucra ca educatoare în cadrul unei cooperative din Brindisi. Totul părea să meargă bine până când a comunicat angajatorului său că este însărcinată. La doar două zile după această informare, a fost concediată, conform Il Messaggero.

Hotărârea tribunalului a subliniat caracterul discriminatoriu al concedierii, concluzionând că nu existau motive justificative pentru aceasta. Judecătoarea Gabriella Puzzovio a decis că angajatorul era conștient de starea de graviditate a femeii și că concedierea ei nu putea fi justificată.

 

Gravida a primit o despăgubire de 13.000 de euro

 

În urma apelului femeii, cooperativa a fost obligată să plătească o despăgubire de 13.000 de euro către aceasta. Giorgia Marinò a fost reprezentată în instanță de avocații Marco Paladini și Ornella Bruno Stamerra, care au luptat pentru drepturile ei.

Potrivit avocaților săi, femeia a dorit să facă public cazul său pentru a susține și a ajuta alte femei care s-au confruntat sau s-ar putea confrunta cu discriminarea la locul de muncă. 

„Angajata a dorit să facă public cazul pentru a susține, ajuta și implica toate femeile care se află în situația de a fi discriminate la locul de muncă”, au declarat avocații Marco Paladini și Ornella Bruno Stamerra într-o notă.

Această decizie legală reprezintă o victorie semnificativă în lupta împotriva discriminării la locul de muncă și subliniază importanța protejării drepturilor femeilor însărcinate în mediul profesional. Prin acțiunile ei și prin decizia instanței, Giorgia Marinò a adus în atenția publică o problemă gravă și a obținut justiție pentru tratamentul injust pe care l-a suferit.

 

-------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel