Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat în București și 25 de județe ale României
WhatsApp
Meteorologii au emis, duminică, o atenţionare Cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat, valabilă pe parcursul zilei de duminică în București și 25 de judeţe ale României.

Meteorologii au emis duminică o atenționare Cod galben pentru caniculă și disconfort termic crescut, valabilă în nouă județe din vestul și sudul țării.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prognozat că în Crișana, Banat, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei vor fi temperaturi maxime de 35-36 de grade Celsius. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități în anumite zone, ceea ce va accentua disconfortul termic.

Județele vizate de atenționare sunt: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Dolj, Giurgiu, Mehedinți, Olt, Timiș și Teleorman

ACTUALIZARE

Luni, Capitala și 25 de județe din România se vor afla sub avertizare Cod galben din cauza caniculei și disconfortului termic ridicat, temperaturile maxime urcând între 35 și 37 de grade Celsius, conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) emisă duminică.

Valul de căldură se va extinde și intensifica ușor în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și sudul Moldovei, unde disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități.

Meteorologii avertizează că aceste condiții vor persista până la sfârșitul săptămânii și vor continua să se extindă și să se intensifice ușor în întreaga țară.

Județele afectate de avertizarea Cod galben sunt: Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Mehedinți, Olt, Prahova, Tulcea, Timiș, Teleorman, Vâlcea, Vrancea și Vaslui.

În București, vremea va fi caniculară luni și marți, iar disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi predominant senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade Celsius, cu o minimă termică în jur de 17-20 de grade Celsius.

 

-------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
pixel