Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cod galben de averse și vijelii: 30 de județe din țară sunt vizate de fenomenele meteorologice
WhatsApp
Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare Cod galben de averse și vijelii valabilă în 30 de județe din țară.

Sunt vizate județele Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud, Alba, Cluj, Bihor, Sălaj, Maramureș și Satu Mare.

Potrivit avertizării, în aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scuirtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și izolat 40 l/mp.  Avertizarea este în vigoare de sâmbătă, de la ora 12.00, până duminică, la ora 3.00

 

Prognoza meteo pe luna iunie. Meteorologii anunță că se încălzește din ce în ce mai tare în toată țara

 

Meteorologii anunță că se încălzește din ce în ce mai tare pe parcursul lunii iunie. Cele mai mari temperaturi vor fi la finalul lunii iunie și la începutul lunii iulie, arată prognoză pe următoarele patru săptămâni a Administrației Naționale de Meteorologie.

În săptămâna care urmează, 06– 13 iunie, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice, centrale și nordice.

Între 13 și 20 iunie temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, ușor mai ridicate în regiunile vestice și local în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

 

Începând cu 20 iunie, temperaturile vor fi peste medie

 

În săptămâna 20-27 iunie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi deficitar.

Între 27 iunie și 4 iulie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel