Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coadă de camioane la intrarea în România: Probleme tehnice în vămile Albița și Sculeni
WhatsApp
Peste 200 de autocamioane așteaptă să intre în România din Republica Moldova. Aglomerația s-a format din cauza problemelor tehnice, de la vămile Albița și Sculeni.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova anunță că la vămile Albița și Sculeni sunt probleme tehnice la sistemele informaționale, pentru procesarea și controlul camioanelor.  

În prezent, 40 de autocamioane așteaptă în vama Leușeni să treacă controlul în vama română, iar în afara postului vamal mai sunt alte 185 de autocamioane.

Potrivit Serviciului Vamal, aceiași situație a fost semnalată și la vama Sculeni, deoarece  la postul vamal român nu funcționează sistemul informațional pentru procesarea și controlul camioanelor cu marfă, transmite  protv.md 

 

Atenție șoferi: Două zile de restricţii de circulaţie, în Ungaria, pentru camioanele de mare tonaj

 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să se deplaseze în/prin Ungaria că autorităţile locale vor impune restricţii de circulaţie pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5 tone).

Restricţiile sunt aplicate în zilele de 5 şi 6 iunie, în intervalul orar 6.00 - 22.00. Transporturile de animale vii, bunuri perisabile, combustibil şi alte bunuri de primă necesitate nu se supun acestor restricţii. De asemenea, transporturile umanitare sunt exceptate de la restricţiile de circulaţie.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta, +3613847689, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Budapesta: +36305356912.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor budapesta.mae.ro, gyula.mae.ro, szeged.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel