Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Clipe de groază pentru un român: și-a găsit casa jefuită de hoți, când s-a întors de la muncă din străinătate
WhatsApp
Poliția a reținut un tânăr român, din aceeași localitate cu victima, pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.
Clipe de groază pentru un român: și-a găsit casa jefuită de hoți, când s-a întors de la muncă din străinătate / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

Conform oradea24.ro, între decembrie 2023 și aprilie 2024, tânărul reținut de 21 de ani, împreună cu un alt bărbat în vârstă de 24 de ani din aceeași localitate, Gurbești, județul Bihor, ar fi pătruns în repetate rânduri, prin escaladare și efracție, în casa nelocuită a victimei.

Polițiștii au constatat că proprietarul imobilului era plecat la muncă în străinătate în acea perioadă, iar cei doi tineri sunt acuzați că au sustras diverse scule electrice, aparate electrocasnice, biciclete și alte bunuri, cauzând un prejudiciu total estimat la 50.000 de lei (aproximativ 10.000 de euro).

 

Jumătate din bunurile furate au fost recuperate de poliție

 

Pentru a documenta și proba activitatea infracțională, în aceeași zi de 19 iunie, polițiștii Secției nr. 2 de Poliție Rurală Beiuș au efectuat trei percheziții domiciliare la locuințele celor doi tineri. În urma perchezițiilor, aproximativ 50% din bunurile reclamate ca fiind sustrase din locuință au fost descoperite și ridicate.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției nr. 2 de Poliție Rurală Beiuș din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș. Autoritățile urmăresc documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor implicați și recuperarea integrală a prejudiciului.

Cazul a atras atenția comunității locale, mulți locuitori exprimându-și îngrijorarea cu privire la siguranța bunurilor lor, în special în contextul în care tot mai mulți români aleg să muncească în străinătate, lăsându-și proprietățile nesupravegheate pentru perioade lungi de timp.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor a declarat că poliția va continua să întreprindă măsuri pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de acest tip.

Poliția recomandă instalarea de sisteme de securitate, alarmare și supraveghere video, precum și colaborarea cu vecinii pentru a monitoriza proprietățile pe perioada absenței. De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să informeze autoritățile despre orice activitate suspectă observată în jurul locuințelor nelocuite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel