Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Clipe de groază pentru pasagerii unui avion. Pilotul a anunțat că a primit un mesaj de ameninţare și aeronava trebuie să aterizeze
WhatsApp
Un avion Airbus A220 al companiei aeriene naţionale egiptene Egyptair, ce zbura pe ruta Cairo-Moscova, a revenit miercuri de urgenţă pe aeroportul de plecare, după ce pe un scaun al avionului a fost găsit un bilet scris cu un mesaj de ameninţare, relatează agenţiile Reuters şi EFE.
Clipe de groază pentru pasagerii unui avion. Pilotul a anunțat că a primit mesaj de ameninţare și aeronava trebuie să aterizeze

Anunţul a fost făcut de compania aeriană, care a mai menţionat că autorităţile competente iau măsurile necesare, fără a preciza conţinutul mesajului sau alte detalii.

Incidentul survine la şase ani după ce un avion Airbus A321 al companiei ruse Kogalymavia, care zbura între staţiunea egipteană Sharm-el-Sheikh şi oraşul rus Sankt Petersburg, a explodat în aer, atentat revendicat de ramura egipteană a grupării Stat Islamic şi în urma căruia toate cele 224 de persoane aflate la bordul avionului au murit.

După acel atentat, guvernul de la Moscova a suspendat zborurile către Egipt, cursele aeriene între Rusia şi destinaţiile egiptene Sharm-el-Sheikh şi Hurghada fiind reluate abia anul acesta în august.

 

Un avion cu zeci de români care mergeau în Italia a întrerupt de două ori decolarea

 

Panică printre zeci de români, într-un avion care trebuia să zboare, pe 20 octombrie, la prânz de la București spre Torino.

Avionul a întrerupt de două ori decolarea de pe pista 26R a aeroportului Henri Coandă din București, informează boardingpass.ro. Motivul ar fi fost probleme  tehnice la sistemul de ventilație. La ora locală 14:00 avionul a părăsit poziția de parcare de la terminalul aeroportului Henri Coandă, iar 15 minute mai târziu a început procedura de decolare. Însă, câteva zeci de secunde mai târziu a întrerupt decolarea, a părăsit pista 26R pe calea de rulare Whisky și a parcat pe platforma 2 a aeroportului.

Aproape 30 de minute mai târziu același avion a părăsit din nou poziția de parcare de pe platforma 2 a aeroportului și s-a îndreptat spre pista 26R. La ora 15:22 avionul a început procedura de decolare, însă și de această dată piloții au luat decizia de a întrerupe decolarea, iar apoi avionul a părăsit pista 26R pe calea de rulare Victor, loc unde a staționat câteva zeci de minute. Ulterior, avionul a fost mutat din nou pe o poziție de parcare de pe platforma 2 a aeroportului Henri Coandă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel