După discuțiile avute cu USR și PSD, Florin Cîțu spune că decizia se va lua în partid.
„Mergem în Partidul Național Liberal cu concluzia celor două discuții, iar decizia o va lua Partidul Național Liberal, nu președintele PNL. Este o altă schimbare pe care am făcut-o după congresul din septembrie”, afirmă Cîțu, citat de Mediafax.
În discuții a apărut și varianta unei rotații a premierilor, de la PNL și de la PSD. Întrebat dacă s-a înţeles la discuţii cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şeful de la PNL nu a negat deloc.
"A fost o discuţie bună, dar nu putem să spunem peste noapte că totul e roz. Suntem responsabili, vrem să facem un guvern, ne uităm la cea mai bună soluţie pentru România şi pentru PNL", a răspuns, vineri, preşedintele PSD.
Totodată, a precizat că în discuții a apărut și varianta unei rotații a premierilor, de la PNL și de la PSD.
"Suntem responsabili în formarea noului guvern", a declarat premierul Cîţu.
Cîţu, dezamăgit de Cioloş: "E complicat să negociezi cu cineva care spune că, atunci când vorbești de președintele PNL, ar fi o glumă să fie premier"
Cât despre declaraţiile făcute recent de Dacian Cioloş, Cîţu s-a arătat dezamăgit.
"Sunt puțin dezamăgit. Am avut o discuție bună cu cei de la USR, dar ieri am văzut o declarație în spațiul public de la domnul Cioloș în care iarăși pune sub umbră autoritatea președintelui PNL", a punctat declarat Cîțu, citat de Antena 3.
Şeful PNL a afirmat apoi că "e complicat să negociezi cu cineva care spune că, atunci când vorbești de președintele PNL, ar fi o glumă să fie premier. Dar menținem dialogul".
La discuțiile între liderii celor două partide s-ar fi stabilit chis și o serie de variante în ceea ce privește șefia Guvernului. Una dintre ele ar fi ca Nicolae Ciucă să dețină funcția timp de 2 ani, în timp ce alta ar fi o conducere prin rotație, și chiar este avansată formula Marcel Ciolacu - premier, Florin Cîțu - vicepremier, potrivit unor surse Realitatea PLUS.
De asemenea, liberalii și social-democrații au stabilit și o serie de reguli, astfel încât niciunul dintre partide să nu poată acumula prea multă putere în Executiv. Astfel, cine deține funcția de premier nu poate deține și Ministerul Finanțelor, iar cine deține Ministerul Justiției nu poate deține și Finanțele, potrivit surselor Realitatea Plus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News