Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cine sunt judecătorii care fac parte din Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate
WhatsApp
 Au fost desemnaţi judecătorii din Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate.

Tribunalul Bucureşti i-a desemnat, miercuri, prin tragere la sorţi, pe cei trei judecători care fac parte din Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate, în cadrul alegerilor europarlamentare, care vor avea loc pe 9 iunie.

Tribunalul Bucureşti i-a desemnat, miercuri, prin tragere la sorţi, pe cei trei judecători care fac parte din Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate, în cadrul alegerilor europarlamentare, care vor avea loc pe 9 iunie.

Astfel, au fost desemnaţi judecătorii Lavinia Mihaela Cîrciumaru (Secţia penală a Tribunalului Bucureşti) - preşedinte al Biroului electoral, Florin Vîlceanu (locţiitor) şi Livia Chiriazi, ambii de la secţiile civile.

Conform art. 2 alin. (5) din OUG 21/2024, Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate este constituit din trei judecători în exerciţiu ai Tribunalului Bucureşti, un reprezentant al Autorităţii Electorale Permanente şi cel mult zece reprezentanţi ai partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale sau organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au membri în Parlamentul European la data începerii perioadei electorale şi participă la alegerile pentru Parlamentul European din anul 2024.

Completarea Biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate cu reprezentanţi ai partidelor se face cel mai târziu cu 20 de zile înainte de data alegerilor.

Desemnarea judecătorilor se face în şedinţă publică, cu 60 de zile înainte de ziua alegerilor, de către preşedintele Tribunalului Bucureşti, prin tragere la sorţi, dintre judecătorii în exerciţiu ai acestuia. Tragerea la sorţi se face pe funcţii, preşedinte şi locţiitor, şi se consemnează într-un proces-verbal semnat de preşedintele Tribunalului Bucureşti, care constituie actul de învestire.

Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate astfel constituit îndeplineşte toate atribuţiile ce îi revin potrivit legii, urmând a fi completat în termen de 24 de ore cu reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel