Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cine este Vasile Dulap, arestat pentru jaful eșuat de la bancă. Vecinii au numai cuvinte de laudă despre el și familia lui
WhatsApp
Vasile s-a dus să jefuiască o bancă, înarmat cu un pistol de jucărie. Ghinionul lui: banca nu avea nici măcar 1 leu. 
captură video Observator

Vasile Dulap a fost prins de anchetatori în ciuda faptului că s-a mascat de la copii și s-a înarmat cu o armă de jucărie. El s-a gândit să-și rezolve repede problemele și a ales să jefuiască o bancă. Zis și făcut. A luat decizia, s-a deghizat, înarmat, dar, ghinion! Nu doar că banca nu avea nici măcar un leu, dar și va plăti greu pentru gestul lui. În comunitate, Vasile Dulap este un exemplu pentru vecinii săi: este antreprenor şi are o familie frumoasă. Date din anchetă arată că ar avea datorii uriaşe. Nu ar fi la prima încercare de a obține totul facil: în trecut ar fi încercat să cumpere o mașină cu bani falși. Sâmbătă, a fost arestat pentru 30 de zile. 

Vecinii lui spun că nu a dat niciodată de bănuit: ”E un om civilizat, e un om pus la casa lui, copii cu facultate, nu s-a-ntâmplat de atâţia ani, de când m-am născut aici a fost cel mai cuminte om din sat”. ”El n-a fost agresiv, el a fost un copil cuminte, nu a jignit pe nimeni", adaugă o vecină, conform Observator

Soția sa, șocată de a făcut soțul său, a plecat de acasă: ”Îi critică, e vai de capul ei, nu se poate vorbi cu ea. Nu e acasă nimeni. Deci, sunt plecaţi toţi” a spus o femeie pentru sursa citată. 

”Avea de toate, bani, serviciu, femeie cuminte, copii frumoși”

Bărbatul avea datorii și se pare că disperarea l-ar fi împins la gestul făcut. ”Avea de toate, domne. Bani avea, serviciu avea, femeie cuminte a avut, copii frumoşi are”, mărturiseşte o vecină. ”A dat în disperare, din jocuri de noroc. Nu ştiu altceva. Nu ştiu dacă juca”, a precizat un vecin, arată sursa citată. 

Vasile are 37 de ani și a fost prins în apropierea casei lui, vineri. A fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, cu propunere de arestare preventivă, măsură acceptată de magistraţi şi contestată de avocaţi. Bărbatul ar avea doi avocați, unul subliniind că a fost o ”acţiune care nu are tiparul unui infractor clasic, nu este acel tâlhar care să comită înfracţiuni cu violenţă”. 

În urmă cu trei ani, bărbatul a încercat să cumpere un autoturism cu bancnote false. Avocatul lui spune că nu a fost acuzat de nimic, iar dosarul a fost clasat. Acum, va fi cercetat pentru tâlhărie calificată şi riscă între 3 şi 10 ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel