Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cine este nemțoaica Tatjana Maria, cea care a învins-o pe Sorana Cîrstea la Wimbledon
WhatsApp
Tatjana Maria, prima mamă a doi copii care a ajuns în turul al treilea la Wimbledon în acest secol, a vorbit într-un amplu interviu pentru site-ul official wtatennis.com despre isprăvile sale, despre viața pe drumuri cu două fiice și despre motivul pentru care Serena Williams este modelul perfect.
Cine este nemțoaica Tatjana Maria cea care a învins-o pe Sorana Cîrstea la Wimbledon / Foto: Captură video youtube

Tatjana Maria, în vârstă de 34 de ani, adună aproape neobservată câteva realizări remarcabile în 2022. Victoria ei cu 6-3, 1-6, 7-5 împotriva Soranei Cirstea, cap de serie nr. 26, în prima săptămână, a însemnat că a devenit prima mamă a doi copii care a ajuns în turul al treilea la Wimbledon în acest secol. Această performanță urmează celui de-al doilea titlu WTA Tour, obținut la Bogota, în aprilie.

„Unora le place să facă bungee-jumping", spune Maria. "Mie îmi place să mă întorc la tenis după ce am dat naștere unor copii, cred."

 

Tatjana este în primul rând mamă și după sportivă

 

Prima fiică a nemțoaicei, Charlotte, s-a născut în decembrie 2013. A revenit patru luni mai târziu și a avut cele mai bune rezultate din carieră, intrând în Top 50 în 2017 și câștigând primul ei titlu, la Mallorca, în anul următor.

Cea de-a doua fiică a Tatjanei, Cecilia, s-a născut în aprilie 2021. A fost întotdeauna clar, spune ea, că își va relua cariera de tenis, ceea ce a făcut doar trei luni mai târziu. Ea a revenit deja aproape de Top 100, pe locul 103.

„Sunt oarecum mândră de mine că am ajuns din nou în acest punct", spune Maria. „Când începi să revii după un copil, nu știi niciodată cum va merge. Trebuie să spun că am fost foarte norocoasă cu corpul meu. Nu sunt chiar persoana care să se accidenteze foarte mult, așa că sper să rămână așa. Pot să joc mult și îmi place să joc mult."

 

Tatjana are un stil unic de joc

 

Ceea ce face ca isprăvile Mariei să fie și mai remarcabile este stilul ei unic de joc și revizuirile jocului pe care le-a făcut de-a lungul anilor. În timpul primului său concediu de maternitate, a trecut de la reverul cu două mâini la reverul cu o singură mână, perfecționându-și noua lovitură pe toată durata sarcinii.

Maria spune că diferența majoră la revenirea a doua oară a fost că nu a făcut nicio schimbare fundamentală în jocul ei, în consecință nu s-a antrenat la fel de mult și, prin urmare, i-a fost mai greu să revină în formă.

„Jocul meu se bazează foarte mult pe încredere. Trebuie să mă duc la fileu, trebuie să-mi obțin punctele în diferite moduri. Nu sunt cea care lovește în plin boom-boom-boom-boom. Trebuie să găsesc soluții pentru a câștiga punctele în moduri diferite. Ăsta este jocul meu. Soțul meu mă cunoaște cel mai bine și este antrenorul perfect pentru mine."

 

Tatjana: Soțul meu „este cel care crede un milion la sută în mine”

 

Soțul Tatjanei, Charles-Edouard Maria, fost jucător ATP, este esențial pentru succesul ei. Nu numai că are încredere în abilitățile soției sale și o stimulează, dar el își asumă cea mai mare parte a îngrijirii copiilor în timp ce călătoresc împreună în lume.

„Este uimitor, asta e adevărat", spune Maria. „El este cel care crede un milion la sută în mine. Este aici în fiecare zi și îmi spune: 'Știu că poți face asta, știu că te poți întoarce'. Dacă auzi asta de la o persoană tot timpul, îți dă multă încredere.

Are grijă de copii... trebuie să o facă. Dar îi place la nebunie. Își iubește fetele - are doar fete și este super fericit de asta. Dar știi, facem asta împreună. Stăm ca o familie împreună. Asta este pentru noi cel mai important. Cariera mea, cariera lui - la sfârșitul zilei este cariera noastră. Este o afacere de familie, să spunem așa."

În cele din urmă, accentul pentru familia Maria este pus pe fiicele lor. La fel ca în multe alte aspecte ale vieții lor, ei sunt diferiți prin modul deliberat în care aleg să le crească pe Charlotte, în vârstă de 8 ani, și Cecilia, în vârstă de 1 an.

„Am ales această educație pentru Charlotte, să călătorească în jurul lumii și să facă școală online", spune Maria. „Este diferit față de alți oameni, știm. Este, de asemenea, ceva ce vom face și pentru Cecilia. Cred că funcționează, cred că îi arată ceva diferit. Este o viață diferită. Dar ei cresc în tenis - chiar și cea mică, are o rachetă de tenis în mână - și acesta este scopul.

Până la urmă, tenisul este un sport frumos. Uneori, cu siguranță, este greu. Dar pentru viața ta, cred că este o super lecție. Asta ne place să îi învățăm să călătorească, să cunoască prieteni noi, să experimenteze culturi diferite, să vadă puțin lumea."

 

Motivația Tajanei este faptul că prin intermediul tenisului profesionist, poate fi un model de viață pentru copiii ei

 

La Bogota, sociabila Charlotte și-a găsit rapid locul în echipa de copii locali care participau la turneu în fiecare zi. Până în finală, a stat cu ei și a condus galeria pentru mama ei. Maria spune că acest lucru se întâmplă oriunde se duc.

„Ea are deja un nou prieten aici. Joacă tenis în fiecare dimineață cu el. Este într-o creșă și are toți prietenii ei acolo. Dar asta este o problemă. Ea își face prieteni, așa că trebuie să rămânem. Și asta înseamnă că trebuie să câștig! Dar pentru părinți, cel mai important lucru este să-ți vezi copilul fericit. Și asta se întâmplă acum, așa că e bine."

Maria spune că este motivată de ideea că, prin intermediul tenisului profesionist, poate fi un model de viață pentru copiii ei. Ea consideră că sportul este o modalitate perfectă de a face acest lucru - și nu doar în cadrul familiei, ci și în tot ceea ce îi înconjoară în turneu. Colega sa de circuit, mama Serena Williams, este exemplul perfect.

„O cunosc bine și este grozav pentru tenis să o avem înapoi", spune Maria. „Ea iese pe teren și va lupta până la ultimul punct. Este ceea ce spuneam despre faptul că este un model de urmat, este important pentru copii să o vadă.

Charlotte a fost atât de încântată să o vadă săptămâna aceasta, încât a vrut să stea trează și să urmărească meciul în direct. A fost super special să văd ce înseamnă ea pentru copii, pentru următoarea generație, să le arate ce înseamnă să fii o luptătoare și să mergi acolo și să lupți până la capăt.", conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel