Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cinci studenți din România, campioni la construit poduri: Locul întâi la concursul internațional din Istanbul
WhatsApp
O echipă de studenți de la Facultatea de Construcții și Instalații din Iași a demonstrat din nou că România produce ingineri de excepție, reușind să câștige locul întâi la un prestigios concurs internațional de construit poduri, desfășurat la Istanbul. 
Cinci studenți din România, campioni la construit poduri: Locul întâi la concursul internațional din Istanbul / Foto: Unsplash

Echipa, formată din două fete și trei băieți, a impresionat juriul cu un pod rezistent, estetic, unic și rapid de montat, fiind considerat cel mai bun din competiție.

În doar 23 de minute, tinerii ingineri au reușit să asambleze podul conceput și proiectat de ei, atrăgând aprecieri pentru ingeniozitatea și eficiența lor.

"Se poate observa podul nostru, care prezintă o parte de rezistenţă, cea cu roşu, şi o parte de estetică, cea cu auriu. Avem şi aceşti tiranţi, care vor susţine greutatea plasată pe centru, cât şi pe margini", a explicat unul dintre membrii echipei conform Observator.

 

Echipa de campioni

 

Echipa a fost compusă din doi băieți și trei fete, fiecare având roluri bine definite în procesul de construcție. Băieții s-au ocupat în principal de execuția componentelor structurale ale podului.

"Provocările au început încă din timpul execuţiei. Noi am realizat elementele brute într-o fabrică din Iaşi, iar apoi, în hală, am început să ne dăm seama că proiectarea nu este chiar cum ne doream noi", povestesc tinerii conform aceleiași surse.

Cele două studente din anul patru au avut un rol esențial în partea estetică a proiectului, contribuind decisiv la obținerea premiului pentru design.

"Am încercat să ne gestionăm şi să facem o organizare cât mai utilă a timpului, să fim mereu cu un pas înainte. Şi sunt unele lucruri de fineţe pe care doar fetele ştiu să le rezolve", au declarat ele.

 

Motivația și pregătirea pentru viitor

 

Succesul obținut pentru al doilea an consecutiv reprezintă o sursă de motivație și mândrie pentru întreaga comunitate academică de la Universitatea Tehnică din Iași. Gheorghiță Boacă, șef lucrări și mentor al echipei, a subliniat importanța acestui rezultat.

Proiectul câștigător a fost demarat în luna noiembrie, iar studenții au investit ore nesfârșite în conceperea, proiectarea și execuția podului. Performanța lor la Istanbul demonstrează nu doar abilitățile tehnice, ci și capacitatea de a lucra eficient în echipă și de a rezolva provocările neprevăzute.

Astfel, echipa de studenți din Iași continuă să ducă mai departe tradiția de excelență în domeniul construcțiilor, punând România pe harta competițiilor internaționale de profil. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel