Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cinci români din Belgia, condamnați pentru furtul a 42 de kilometri de cupru în valoare de 249.000 de euro
WhatsApp
Un grup de hoți români a fost condamnat la închisoare pentru furtul a cel puțin 42 de kilometri de sârmă de cupru.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

O grupare formată din cinci cetățeni români a fost condamnată la închisoare cu pedepse cuprinse între 28 și 34 de luni, în urma furtului a cel puțin 42 de kilometri de sârmă de cupru în regiunea Limburg din Belgia. Aceștia au fost prinși și arestați în urma unui control în trafic în orașul Ham, iar investigațiile ulterioare au dus la descoperirea activităților lor infracționale extinse.

Avocatul hoților spune că aceștia intenționau să se întoarcă în România

 

Faptele acestora includ furturi de cupru din diverse locuri, precum clădiri industriale și companii, din localități precum Genk, Ham, Lommel și Zonhoven. Modul de operare al grupării implica adesea dezafectarea firelor de cupru de pe acoperișurile clădirilor industriale dotate cu panouri solare, scrie presa locală

Anchetatorii au descoperit că aceștia își vindeau prada către o companie de reciclare din Venlo, obținând astfel aproximativ 249.000 de euro. Gruparea a fost caracterizată drept o bandă organizată, care acționa sistematic în Țările de Jos pentru a fura metale, iar mai mulți membri ai acesteia erau cunoscuți în mai multe țări europene pentru infracțiuni similare.

La proces, avocații lor au încercat să atenueze pedepsele, argumentând că aceștia au fost în arest preventiv de aproape opt luni și că intenționează să se întoarcă în România. Cu toate acestea, instanța i-a considerat o bandă de hoți călători, care urmăreau profituri rapide și au încălcat drepturile de proprietate ale altora.

În final, cei cinci români au primit pedepse între 28 și 34 de luni de închisoare. De asemenea, le-au fost confiscate bunuri și fonduri, iar aceștia trebuie să plătească cheltuielile judiciare și despăgubiri în valoare de 25.000 de euro către singura victimă care a intentat acțiune civilă.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel