Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cinci prizonieri periculoși au evadat dintr-o închisoare din Portugalia, aproape de frontiera cu Spania
WhatsApp
Cinci prizonieri periculoși au evadat dintr-o închisoare din Portugalia, aproape de granița cu Spania. Autoritățile din ambele țări cer ajutorul populației pentru capturarea acestora.
Foto: Cei cinci prizonieri / Sursă: elmundo.es; Poliția Națională

Poliția Națională a făcut apel public pentru ajutorul cetățenilor în capturarea a cinci deținuți periculoși care au evadat dintr-o închisoare din Portugalia. Imaginea celor cinci fugari a fost difuzată pe rețelele sociale, iar autoritățile spaniole încurajează orice informație care ar putea duce la prinderea acestora. Cetățenii sunt rugați să contacteze poliția prin telefon la 091 sau prin e-mail la [email protected].

Această măsură a fost luată după ce poliția portugheză a solicitat cooperarea autorităților spaniole pentru a facilita arestarea evadaților. Ministrul portughez al Justiției, Rita Júdice, a anunțat emiterea unor mandate europene de arestare și predare pentru cei cinci deținuți, considerând evadarea drept un incident de „extremă gravitate”. Cei cinci au reușit să evadeze sâmbătă din închisoarea Vale dos Judeus din Alcoentre, într-o acțiune desfășurată în plină zi.

Citește și: Un deținut român a evadat și umblă liber pe străzile Italiei. Bărbatul deja a atacat o persoană

În urma evadării, autoritățile portugheze au demarat o operațiune de căutare intensificată, care a inclus sporirea supravegherii la frontiera cu Spania. Guvernul portughez a dispus demiterea directorului general și a directorului adjunct al serviciilor penitenciare ca urmare a incidentului, care a avut loc în contextul în care cei cinci deținuți erau condamnați la pedepse cuprinse între șapte și 25 de ani pentru infracțiuni grave, inclusiv extorcare, răpire și trafic de droguri.

Miercurea aceasta, José Luis Quintana, delegatul guvernului în Extremadura, a subliniat importanța menținerii unei „vigilențe extreme” la frontieră. Deși nu există confirmări că evadații au părăsit Portugalia, autoritățile spaniole continuă să investigheze și să monitorizeze situația pentru a preveni eventuale probleme de securitate.

Acum două luni, un eveniment similar a avut loc în Germania. Patru deținuți au evadat din clinica de psihiatrie BKH Lerchenhaid din Straubing, după ce au atacat și reținut un angajat al unității. Poliția a lansat o amplă operațiune de căutare, inclusiv cu elicoptere și câini de căutare, și a făcut publice fotografiile celor patru fugitivi, cerând populației să nu se apropie de ei și să raporteze orice activitate suspectă.

Investigațiile preliminare arată că cei patru deținuți au amenințat și atacat un angajat al clinicii, forțând astfel deschiderea porților. După ce l-au reținut pe angajat pentru scurt timp, aceștia au fugit pe jos în direcția Alburg. Angajatul, eliberat imediat după deschiderea porților, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Unul dintre cei patru deținuți a fost arestat în Austria. Bărbatul, un cetățean german în vârstă de 28 de ani, a fost capturat pe 22 august în Stiria de către poliția austriacă, fără a opune rezistență. El se află în prezent într-o unitate corecțională din Austria, iar autoritățile din Regensburg au solicitat transferul său în Germania. 

Căutările pentru ceilalți trei evadați continuă la nivel internațional, pe baza mandatelor europene de arestare emise pe numele acestora. 

--------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel