Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cinci morți în urma unei lovituri ucrainene asupra unui autobuz în regiunea Kherson - TASS
WhatsApp
Cel puțin cinci persoane au fost ucise și tot atâtea au fost rănite după ce forțele ucrainene au bombardat un autobuz în partea controlată de Rusia a regiunii Kherson din sudul Ucrainei, a anunțat vineri agenția de presă rusă TASS.

Autoritățile instalate de Rusia în regiune au declarat că atacul a avut loc în timp ce autobuzul conducea civili peste un pod în apropiere de satul Darivka, conform Reuters, care nu a reușit să verifice în mod independent acest raport.

Videoclipurile împărtășite de Zvezda, canalul de știri al forțelor armate ruse, au arătat epava arsă a ceea ce părea a fi șasiul unui autobuz și o dubă grav avariată în spatele acestuia, cu fum ieșind din compartimentul din față.

"Echipajele de ambulanță au sosit imediat la fața locului și au oferit tratament medical de urgență victimelor", a precizat un canal Telegram administrat de autoritățile sanitare instalate în Rusia.

 

Podul atacat unește două zone ale regiunii ocupate de Rusia

 

Podul Daryivskiy, care se întinde pe aproape 100 de metri, este una dintre singurele treceri controlate de Rusia peste râul Inhuleț, un afluent al vastului Dnipro.

Podul este important din punct de vedere strategic, deoarece unește două zone ale regiunii ocupate de Rusia și se află la doar 20 de kilometri (12 mile) la nord-est de orașul Kherson.

Acesta a fost bombardat de cel puțin două ori, iar forțele ucrainene au declarat în august că l-au scos din funcțiune.

Vezi și:

UE trebuie să ofere mai mulți bani pentru a plăti ajutorul militar acordat Ucrainei - diplomat de rang înalt

 

Șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, a cerut vineri blocului celor 27 de state membre să aloce mai mulți bani pentru a plăti sprijinul militar acordat Ucrainei.

"Le voi cere liderilor să sprijine propunerea de acordare a unei noi tranșe pentru Facilitatea europeană pentru pace, pentru a continua să ofere sprijin militar Ucrainei, inclusiv pentru misiunea de instruire", a declarat Borrell reporterilor la sosirea la Praga pentru un summit al UE, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel