Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cinci chinezi, suspectați cău au adus coronavirus în România. Se cer demisii
WhatsApp
Prefectul județului Neamț, George Lazăr, a cerut demisia conducerii DSP Neamț, pentru lipsa de comunicare în privința situației coronavirusului, după ce cinci cetățeni chinezi au fost monitorizați în județul Neamț, dar Direcția de Sănătate Publică nu a anunțat acest lucru.
Foto ILUSTRATIV

„În lista de monitorizare pentru județul Neamț a Direcției de Sănătate Publică erau raportate câteva persoane care au venit într-o anumită perioadă de timp de pe China Continentală. Persoanele au fost luate în observație și într-o zonă de carantină de 14 zile de către cei de la DSP. Vineri, din alte surse, am aflat că mai sunt două persoane de naționalitate chineză, în afară de cele de care știam oficial, care sunt la Roman aflați în carantină. Am întrebat-o pe doamna director dacă se confirmă și ea mi-a spus că 'Da' - a declarat George Lazăr, prefectul județului Neamț, conform Mediafax.

Întrebată care este motivul pentru care prefectul nu a fost informat de aceste cazuri, aceasta i-ar fi declarat că nu vrea să sperie oamenii.

Se cere demisia pentru lipsa de comunicare

 

Astfel, pentru inoperativitate și pentru lipsa fluxului de informații dintre cele două instituții, George Lazăr i-a solicitat, vineri, demisia, iar luni dimineață a revenit cu solicitarea.

„În această dimineață (luni - n.red.) s-a făcut revenire la solicitarea inițială pentru că eu consider că DSP Neamț comunică ineficient atât în relația cu celelalte instituții ale statului, respectiv Instituția Prefectului cât și cu presa.", a spus Lazăr.

Pe lângă aceste aspecte, prefectul susține că reprezentanții DSP Neamț nu au actualizat site-ul cu informații cu privire la coronavirus și nu au fost să prezinte în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență normativele și protocoalele pe care le au.

„Această lipsă totală de informare din partea lor mi se pare o problemă pe care o gestionează extrem de prost." - a mai zis George Lazăr.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel