Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China ridică vizele pentru cetățenii din Franţa, Germania, Italia, Olanda şi Spania
WhatsApp
China ridică vizele pentru cetățenii din Franţa, Germania, Italia, Olanda şi Spania, în încercarea autorităților de la Beijing de a revigora turismul.

China îi va scuti temporar pe cetățenii din Franța, Germania, Italia, Olanda, Spania și Malaezia de obligația de a deține viză pentru a vizita a doua economie a lumii, în încercarea de a stimula turismul post-pandemic.

De la 1 decembrie până la 30 noiembrie anul viitor, cetățenii din aceste țări care intră în China pentru afaceri, turism, vizitarea rudelor și prietenilor sau în tranzit pentru cel mult 15 zile nu vor avea nevoie de viză, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

China a luat măsuri în ultimele luni - inclusiv restabilirea rutelor de zbor internaționale - pentru a-și revigora sectorul turistic, după trei ani de măsuri stricte COVID-19 care i-au închis în mare parte granițele față de lumea exterioară.

De asemenea, guvernul încearcă să își restabilească imaginea în lume, după ce a intrat în conflict cu multe țări occidentale pe diverse teme, inclusiv COVID, drepturile omului, Taiwanul și comerțul.

Un sondaj recent realizat de Pew Research Center în 24 de țări a arătat că opiniile despre China sunt în general negative, 67% dintre adulți exprimând opinii nefavorabile.

Mai mult de jumătate dintre respondenți au declarat că China se amestecă în afacerile altor țări și nu ține cont de interesele altora.

"Această decizie va facilita călătoriile în China pentru mulți cetățeni germani într-o măsură fără precedent", a declarat ambasadorul Germaniei în China, Patricia Flor, pe platforma de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

"Sperăm că guvernul chinez va pune în aplicare măsurile anunțate astăzi pentru toate statele membre ale UE", a adăugat ea.

Călătoriile fără vize în Germania pentru cetățenii chinezi vor fi posibile doar dacă toți membrii Acordului european Schengen vor aproba acest lucru, a precizat ea.

Șeful departamentului de comerț exterior din cadrul Camerei de Comerț și Industrie a Germaniei (DIHK) a salutat anunțul privind scutirea temporară de vize ca fiind "un semnal important care poate stimula atât turismul, cât și schimburile economice".

China și-a extins politica de tranzit fără vize pentru 54 de țări

 

"Mai presus de toate, regulamentul facilitează menținerea mașinilor germane, asigurarea calității "Made in Germany", schimbul antreprenorial și cultivarea contactelor interpersonale", a declarat Volker Treier într-un interviu acordat Reuters.

Ministrul francez de externe, Catherine Colonna, care se află la Beijing, a scris pe X: "Un nou anunț excelent cu ocazia vizitei omologului meu Wang Yi!".

În această lună, China și-a extins politica de tranzit fără vize pentru 54 de țări pentru a include cetățenii norvegieni.

În luna august, China a eliminat toate cerințele privind testul COVID pentru călătorii care intră în țară. În iulie, a reluat intrarea fără viză timp de 15 zile pentru cetățenii din Singapore și Brunei.

Zborurile internaționale care intră și ies din țară, deși își revin mai lent decât serviciile de pe rețeaua internă, au început să se redreseze.

Autoritatea aviatică din China a declarat în octombrie că se așteaptă 16 680 de zboruri săptămânale din noiembrie până în martie, iar zborurile de pasageri ar trebui să ajungă la 71% din totalul de acum patru ani.

Camera Europeană de Comerț din China a declarat, de asemenea, că această măsură va contribui la creșterea încrederii mediului de afaceri. "Este un lucru pozitiv faptul că autoritățile iau măsuri pentru a facilita schimburile între oameni", a adăugat aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel