Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China: noua dimensiune a femeii
WhatsApp
Sursă foto: Freepik

La începutul anului, Biroul Național de Statistică al Chinei a raportat prima scădere a populației după 60 de ani, dar și că populația țării îmbătrânește rapid. În China, numărul de nașteri este strâns legat de rata căsătoriilor, dar și de politicile oficiale care îngreunează situația în care femeile singure și-ar dori să aibă copii.

Președintele Xi Jinping a dat o nouă dimensiune femeilor în societatea chineză, atribuindu-le un rol critic, dar și posibilitatea de a stabili noua tendință a familiei. Discuțiile s-au purtat cu noua echipă de conducere a Federației Femeilor din China, care funcționează sub Partidul Comunist, anunță agenția de presă de stat a Chinei, Xinhua. „Este necesar să cultivăm în mod activ o nouă cultură a căsătoriei și a nașterii și să întărim îndrumările privind viziunea tinerilor despre căsătorie, naștere și familie”, a declarat Xi Jinping.

China face eforturi susținute în ultimii ani pentru a crește rata natalității, acordând stimulente financiare pentru familiile care doresc să aibă copiii dar și extinderea instituțiilor de îngrijire a copiilor.

Oficialii din China încearcă să stimuleze creșterea ratei natalității, dar costurile extrem ce mari de îngrijire a copiilor, discriminarea de gen și viața profesională intensă descurajează femeile să aibă copii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel