Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China cere călătorilor care sosesc din anumite țări să prezinte testul COVID-19
WhatsApp
China a cerut începând de miercuri călătorilor care sosesc din Coreea de Sud să prezinte un test COVID-19. Mulți văd în această măsură o mișcare de răzbunare a Beijingului ca răspuns la cererea similară a Seulului pentru călătorii care sosesc din China

.O notificare a fost trimisă marți companiilor aeriene care operează între cele două țări, a relatat Yonhap, cu sediul la Seul, citând oficiali anonimi care au declarat că "autoritățile aviatice chineze au declarat că toți pasagerii aflați la bordul zborurilor directe din Coreea de Sud către China vor fi supuși la sosire unor teste de reacție în lanț a polimerazei (PCR)".

"Cei care vor fi testați pozitiv trebuie să fie puși în carantină sau spitalizați", a adăugat acesta.

Seulul a impus restricții similare pentru călătorii din China, după ce cea mai populată națiune din lume a redeschis complet luna trecută, pe fondul unei creșteri a numărului de cazuri de COVID-19.

Astfel de teste nu sunt necesare pentru alți vizitatori internaționali care intră în China.

 

Restricțiile discriminatorii care vizează China ar trebui eliminate

 

Mao Ning, o purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă la Beijing, că "Din păcate, o mână de țări au insistat să impună restricții de intrare discriminatorii care vizează China. China respinge cu fermitate acest lucru și are motive să ia măsuri reciproce, dacă este necesar".

Apelând la încetarea a ceea ce Beijingul numește "politizarea măsurilor COVID-19", Mao a declarat că astfel de "restricții discriminatorii care vizează China ar trebui eliminate".

"Suntem pregătiți să lucrăm cu toate țările pentru a facilita mai bine călătoriile transfrontaliere normale", a adăugat ea.

Pe de altă parte, un oficial al Ministerului sud-coreean de Externe a declarat "China nu ar trebui să restricționeze intrarea oamenilor peste granița sa din alte motive decât cele legate de măsurile de răspuns la pandemie".

După măsurile anti-virus luate de Seul împotriva călătorilor veniți din China, Beijingul și-a suspendat politica de liber tranzit cu Coreea de Sud și a oprit, de asemenea, acordarea de vize pe termen scurt pentru sud-coreeni, conform anews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel