Rețeta de chifteluțe de dovlecei cu telemea e extrem de simplă. N-ai nevoie de prea multe ingrediente, iar rezultatul este spectaculos.
- 1 dovlecel ( 300 g)
- 1 ou
- 1 lingură cu vârf de făină albă (puteți înlocui cu pesmet)
- 1 lingură cu vârf pesmet
- pătrunjel verde tocat
- un cățel de usturoi zdrobit (opțional)
- sare, piper după gust
- 50g telemea rasă sau brânză feta
Curățăm dovlecelul, îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari și presărăm puțin delicat. Dacă nu doriți să folosiți acest condiment, adăugați sare simplă. Lăsăm să stea 15 minute apoi îi stoarcem de zeamă (cum procedăm în general și cu varza) și îi amestecăm cu ou, făina, pesmetul, pătrunjelul verde tocat și usturoiul.
Adăugăm în compoziție și puțin piper măcinat, pentru un plus de aromă, iar apoi adăugăm telemeaua dată prin răzătoare sau feta.
Formăm chifteluțe și le prăjim în ulei încins.
Să nu intrați în panică dacă vi se pare că sunt moi. Chifteluțele conțin ou și asta înseamnă ca se vor închega în momentul în care le prăjim.
Atunci când s-au rumenit, le scoatem pe o hârtie absorbantă și le servim simple sau cu sos de iaurt.
Poftă bună!
Dovlecelul își are originea în America, însă s-a răspândit rapid pe tot globul.
De la această plantă se consumă atât fructul, adică dovlecelul, cât și floarea.
Dovlecelul este extrem de bun pentru sănătate datorită conținutului ridicat de potasiu, vitamina C și betacaroten. Dovlecelul mai conține calciu, fosfor, fier, magneziu, zinc și vitaminele B1, B2, B9. În plus, are puține calorii și glucide, 100 de grame de dovlecel conținând doar 12 calorii.
Dovlecelul este ideal pentru cei care suferă de diabet.
Aveți musafiri vegetarieni la cină sau prânz și nu aveți idee ce să servească pe masă? Nu vă faceți griji, iată o rețetă cu adevărat uimitoare: chiftele de conopidă la cuptor. Sunt foarte bune și ușoare. Conțin doar 60 de calorii.
Pentru a face chifteluțe de conopidă la cuptor, veți avea nevoie de:
500 de grame de conopidă,
300 de grame de cartofi,
100 de grame de pesmet (veți avea nevoie de puțin mai mult pentru a acoperi chiftelele),
40 de grame de mozzarela,
30 de grame de cașcaval ras,
un ou întreg,
puțin ulei de măsline extravirgin
sare și piper negru
cimbru proaspăt.
Dozele indicate sunt pentru aproximativ 20 de chiftele.
Luați conopida și îndepărtați-i frunzele exterioare. Puneți conopida într-o oală plină cu apă și puneți-o la fiert până se înmoaie. Între timp, curățați cartofii de coajă și puneți-i la fiert într-o altă oală. Când cartofii sunt fierți, zdrobiți-i cu o furculiță. Scurgeți conopida din apă doar când este fiartă.
Într-un castron mare, puneți pesmetul, cașcavalul ras, cimbrul, conopida, piureul de cartofi și oul întreg. Se amestecă bine toate ingredientele până se formează un aluat compact.
Luați o parte din amestec cu mâinile și formați o sferă. Introduceți o bucată de mozzarella și aplatizați sfera. Repetați pașii, până se termină aluatul. Acoperiți toate chiftelele cu pesmet suplimentar și puneți-le pe o tavă de copt, acoperită cu pergament.
Gătiți chiftelele de conopidă la cuptor la o temperatură de 180° C timp de aproximativ 25 de minute sau până când sunt complet aurii. Serviți-le pe masă cât sunt încă calde.
Poftă bună!
---------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News