Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
CFR Cluj s-a calificat. A trecut de faza grupelor în Conference League
WhatsApp
CFR Cluj s-a calificat mai departe în Conference League, după victoria obținută pe teren propriu, 1-0 cu Balkani. 
CFR Cluj - Balkani, Conference League

CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul pentru optimile de finală ale competiţiei de fotbal Europa Conference League, după ce a învins formaţia kosovară FC Ballkani cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadion ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, clasându-se pe locul secund în Grupa G.

 

Ghanezul Bismark Adjei-Boateng (17) a marcat golul victoriei, dar CFR putea evita orice emoţii dacă Ciprian Deac transforma penalty-ul primit.

Campioana României a făcut un excelent joc tactic, apărându-se exact după ce a marcat în faţa unei echipe care a avut o posesie covârşitoare (68%-32%), dar care rareori a ameninţat poarta lui Scuffet.

Echipa antrenată de Dan Petrescu avea nevoie de victorie pentru a se califica şi a început în atac, însă Yeboah a reluat slab cu capul (3) şi Frasheri a prins.

Campioana Kosovo a avut o şansă foarte bună de gol în min. 13, când Berisha a reluat imprecis de la 11 metri, deşi era singur.

Yeboah a fost blocat in extremis de Jashanica (14), iar Muhar a reluat cu capul pe lângă ţintă (15) după un corner.

CFR a marcat tot după o lovitură de colţ executată de Deac (17), Manea a retrimis în careu mingea respinsă de defensiva kosovară, Muhar a prelungit, Potoku a încercat să respingă, dar l-a servit excelent pe Boateng, care a împins mingea în plasă din 2 metri.

Clujenii au avut şansa de a tranşat meciul, primind penalty în min. 32, când Malele a fost ţinut în careu de Emerllahu. Din păcate, Deac a executat slab şi portarul Frasheri a apărat, căpitanul CFR-ului nereuşind să transforme nici la repetarea loviturii de pedeapsă, când a tras şi mai slab.

Repriza secundă a fost şi mai ternă, după acelaşi scenariu, cu atacuri ale oaspeţilor, oprite de barajul format la 16-20 de metri.

CFR a mai ratat o ocazie de a închide conturile, Frasheri respingând senzaţional mingea reluată de Burcă la centrarea lui Deac (60).

 

 

Știrea inițială:

CFR Cluj conduce formaţia kosovară FC Ballkani cu scorul de 1-0, la pauza meciului care are loc joi seara, pe Stadion ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, în ultima etapă din Grupa G a competiţiei de fotbal Europa Conference League.

Campioana României a deschis scorul prin Bismark Adjei-Boateng (17).

Ciprian Deac a ratat un penalty în min. 35, care s-a repetat, portarul Stivi Frasheri apărând de fiecare dată.

În tur, scorul a fost egal, 1-1, prin golurile marcate de Armend Thaci (65), respectiv Yuri Matias (90+1).

CFR Cluj are nevoie de o victorie sau egal (în cazul în care Slavia Praga nu va câştiga cu Sivasspor) pentru a se califica în faza următoare a competiţiei. Sivasspor conduce la Praga cu 1-0 la pauză.

CFR Cluj - Balkani. Dan Petrescu: "Ar fi fantastică o calificare"

 

"Este al 14-lea meci în Europa din august până acum, e o cursă infernală pentru noi. Dar şi pentru cei de la Ballkani, pentru că şi ei tot atâtea au jucat în Europa. Suntem la mâna noastră, ar fi fantastic pentru fotbalul românesc, pentru clubul CFR, pentru fani, pentru că să te califici în primăvara europeană e foarte greu în ziua de azi. Mai ales că fotbalul românesc a luat-o în jos şi nu mai avem deloc rezultate. Ultima oară în primăvară tot CFR a ajuns, când am jucat cu Sevilla. Dacă ne calificăm ar fi iar un miracol făcut de CFR în contextul problemelor din fotbalul românesc. În care nimeni n-are rezultate, dar toată lumea o critică pe CFR care joacă meciul cu calificarea pe masă", a spus tehnicianul.

"Ar fi fantastic, dar eu sunt conştient şi realist. Nu uit că adversarii au dat 6 goluri în deplasare, deci o medie de 3 goluri pe meci în deplasare, cu Sivasspor şi cu Slavia. Ei acasă n-au marcat, dar au făcut-o în deplasare de şase ori. Asta e forţa lor. Au un joc de atac foarte bun. Va fi un meci foarte greu din toate punctele de vedere, cu o echipă tehnică care va veni aici să facă meciul vieţii. Mai ales că au amânat meciul din campionat. Eu nu văd rostul de ce au amânat şi nici de ce au acceptat cei de acolo pentru că ei nu mai au nicio şansă la calificare. Dar e clar că e meci important pentru ei", a adăugat Petrescu.

Acesta a menţionat că îşi doreşte victoria, chiar dacă aceasta va fi obţinută printr-un gol înscris cu spatele în minutul 95, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel