Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cetățean german acuzat de SPIONAJ în favoarea Rusiei
WhatsApp
Un german, angajat al unei firme de securitate informatică, este judecat începând de miercuri pentru că a transmis Rusiei date despre camera inferioară a parlamentului german, relatează AFP.

Suspectul, Jens F., lucra pentru o companie însărcinată de Bundestag să controleze laptopurile. Bărbatul în vârstă de 56 de ani este un fost ofiţer al unei divizii blindate a armatei est-germane şi a fost între 1984 şi 1990 un colaborator neoficial al Stasi, poliţia politică din fosta RDG, conform revistei Der Spiegel, transmite Agerpres.

El este acuzat că, în 2017, a transmis unui ataşat militar al ambasadei Rusiei un CD cu peste 300 de fişiere de planuri de clădiri folosite de Bundestag.

Miercuri, la tribunal, el nu a făcut nicio declaraţie. I s-a propus o pedeapsă de la 20 de luni la doi ani de închisoare în schimbul recunoaşterii vinovăţiei, însă el nu i-a dat curs.

Potrivit avocatului său, Friedrich Humke, parchetul îşi bazează acuzaţiile doar pe trecutul clientului său şi pe activităţile din fosta Germanie de Est comunistă.

Argumentul a fost respins de procurorul Frank Stuppi, care a spus că data înregistrării fişierelor şi modul în care ele au fost stocate îl acuză pe Jens F.

Procesul urmează să dureze până la sfârşitul lunii septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel