Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor: „Al doilea val al epidemiei de Covid19 în Europa este inevitabil"
WhatsApp
„Al doilea val al epidemiei de coronavirus în Europa este inevitabil. Singura întrebare este când se va întâmpla și cât de puternic va fi", a declarat șeful Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor Andrea Ammon, relatează The Guardian.
Foto ILUSTRATIV

După cum a menționat șeful Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor Andrea Ammon, epidemia nu s-a încheiat, însă multe țări au relaxat deja restricțiile de carantină.

„Să nu uităm la la caracteristicile virusului, la ceea ceea se întâmplă în diferite țări din punctul de vedere al imunității populației, iar indicatorii nu sunt atât de impresionanți, de la 2% la 14%, ceea ce înseamnă că 85% de populație este vulnerabilă. Virusul se răspândește mult mai mult decât în lunile ianuarie și februarie. Nu vreau să descriu sfârșitul lumii, dar cred că ar trebui să fim realiști. Acum nu este momentul să ne relaxăm complet", a spus Ammon.

Cu toate acestea, potrivit ei, al doilea val de infecție ar putea fi evitat, dacă oamenii vor respecta regulile și distanța. Între timp, răspândirea coronavirusului în lume s-a accelerat. Miercuri numărul infecţiilor cu COVID-19 în lume a depășit 5 milioane. Mai mult, peste 325.473 de persoane au murit.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel