Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cel puţin trei morţi în urma unui atac cu drone asupra Aeroportului din Abu Dhabi
WhatsApp
Cel puţin trei persoane au murit, iar altele au fost rănite în urma unui atac cu drone lansat de insurgenţii huthi din Yemen asupra Aeroportului din Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, şi asupra unei zone industriale din apropiere, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate.

Conform agenţiei Reuters, trei cisterne de alimentare cu carburant au explodat în urma unui atac cu drone în zona industrială Musaffah, situată lângă Aeroportul internaţional din Abu Dhabi. O altă explozie a avut loc pe un şantier de construcţii destinat extinderii aeroportului, potrivit postului Al-Arabiya.

Două incendii au izbucnit în urma atacurilor, soldate cu cel puţin trei morţi şi şase răniţi. Conform agenţiei de presă WAM, un cetăţean pakistanez şi doi indieni au murit în urma atacurilor cu dronă.

Atacurile au fost revendicate de Mişcarea insurgenţilor huthi din Yemen, susţinută de Iran, care susţine că a lansat o operaţiune "în interiorul Emiratelor Arabe Unite".

"În cursul investigaţiei preliminare au fost găsite fragmente de avioane care ar putea fi drone, în ambele locuri atacate; acestea probabil au cauzat exploziile şi incendiile", a comunicat Poliţia din Abu Dhabi, precizând că "nu sunt daune semnificative".

Incidentul a avut loc în cursul vizitei oficiale în Emiratele Arabe Unite a preşedintelui Coreei de Sud, Moon Jae-In. Preşedinţia sud-coreeană a anunţat că întâlnirea lui Moon Jae-In cu prinţul moştenitor din Abu Dhabi a fost anulată "din cauza unei situaţii neprevăzute şi urgente".

Rebelii huthi, susţinuţi de Iran, sunt implicaţi într-un conflict militar cu forţele guvernamentale din Yemen, care beneficiază de susţinerea unei coaliţii internaţionale conduse de Arabia Saudită. Emiratele Arabe Unite participă la această coaliţie.

Atacul, care intervine în contextul negocierilor de la Viena pe tema relansării Acordului nuclear iranian, ar putea intensifica presiunile internaţionale asupra Iranului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel