Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cel puțin 19 pelerini morți și zeci de răniți, într-un accident de autocar
WhatsApp
Cel puţin 19 persoane care mergeau la un pelerinaj religios în Mexic au murit vineri într-un accident de autocar, iar alte 20 au fost rănite.

Din primele date, se pare că cel puţin 19 persoane care mergeau la un pelerinaj religios în Mexic au murit vineri într-un accident de autocar, iar alte 20 au fost rănite, au indicat autorităţile locale, notează AFP, preluată de Agerpres. Astfel, potrivit unui membru al guvernului statului Mexico, pelerinii din statul vecin Michoacan mergeau la sanctuarul catolic din Chalma.

Acesta este al doilea cel mai important loc de pelerinaj din Mexic.

Potrivit autorităților, pentru moment, circumstanţele accidentului care a avut loc pe un drum secundar sunt deocamdată necunoscute autorităţilor, însă se fac cercetări în acest caz. 

Fotografii publicate în presa locală au arătat autocarul izbit de o casă, astfel că acesta nu s-ar fi lovit cu un alt autoturism. De asemenea, toate victimele erau pasageri ai autobuzului, printre care şoferul, scrie Agerpres.

 

Microbuz scăpat de sub control. Zece români au ajuns la spital

 

În urmă cu câteva zile, un accident asemănător a avut loc și în România, unde un alt microbuz cu 9 pasageri a scăpat de sub control pe o șosea din județul Olt și a izbit un cap de pod. Șapte femei și trei bărbați au ajuns la spital în urma accidentului.

Un microbuz cu 9 pasageri a scăpat de sub control pe o șosea din județul Olt și a izbit un cap de pod. Șapte femei și trei bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 59 de ani, au ajuns la spital, scrie Mediafax. De asemenea, conform Inspectoratului de Poliție Olt, accidentul s-a produs pe DJ 642, în comuna Gostavățu.

Totul s-a întâmplat când un microbuz care transporta persoane, în care se aflau șoferul și 9 pasageri, a ieșit de pe șosea și a lovit un cap de pod. În urma coliziunii, toate cele 10 persoane au ajuns la Spitalul Caracal.

Potrivit polițiștilor, șoferul microbuzului nu era băut în momentul în care a provocat accidentul. 

"La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Caracal, în eveniment fiind implicat un microbuz transport persoane, în care se aflau şoferul şi nouă pasageri, care a părăsit partea carosabilă lovind un cap de pod. În urma coliziunii, toate cele 10 persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul municipal Caracal", a informat Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu, a precizat că persoanele implicate în accident, conştiente, cooperante şi stabile hemodinamic, au fost transportate la spital de către echipaje SMURD şi de la Ambulanţa Olt. Este vorba despre 7 femei și 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 59 de ani.

 

 

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel