Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cel puţin 12 oameni morți după un atentat sinucigaș, la Mogadishu
WhatsApp
Un atentator sinucigaş a ucis miercuri cel puţin 12 oameni, detonând o încărcătură explozivă la sediul unei firme private de securitate angajate de ONU la Mogadishu, a anunţat poliţia somaleză.

"Explozia puternică a distrus mai multe clădiri şi vehicule civile, ucigând cel puţin 12 nevinovaţi", a declarat agenţiei dpa un poliţist care s-a prezentat doar ca "Ali". "Credem că ţinta ar putea fi forţele private de securitate care escortează de obicei oficialii ONU în deplasările prin oraş", a adăugat el.

Atentatorul şi-a pierdut şi el viaţa, deci bilanţul morţilor este deocamdată de 13. Poliţistul a arătat că alte victime s-ar putea să fie îngropate sub dărâmături. Nu se ştie dacă printre acestea se află membri ai personalului ONU sau alţi străini.

Poliţia a precizat că deflagraţia s-a soldat şi cu peste 20 de răniţi, inclusiv elevi.

Primarul adjunct al capitalei somaleze, Ali Andi Wardhere, care a supravieţuit atentatului, a declarat că se deplasa "într-un convoi separat care trecea prin zonă în momentul exploziei". "Unele din gărzile mele de corp au fost rănite în urma atacului. A fost o explozie într-adevăr puternică. Am pierdut vieţi nevinovate, dar încercăm în continuare să îi ajutăm pe cei afectaţi", a relatat el.

Atentatul nu a fost încă revendicat, dar dpa menţionează că gruparea fundamentalistă Al-Shaabab anunţă de multe ori că este  răspunzătoare de astfel de atacuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel