Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cel mai rapid rechin din lume, surprins aproape de o plajă aflată lângă Barcelona. Mai multe plaje au fost închise
WhatsApp
Cel mai rapid rechin din lume a fost surprins aproape de o plajă aflată lângă Barcelona. Este vorba despre un exemplar din specia mako, care poate atinge o viteză maximă de 75 de kilometri pe oră și dimensiuni de aproape 3 metri.
Un rechin care a ucis un bărbat în largul unei stațiuni turistice egiptene, a fost bătut până la moarte de localnici în semn de răzbunare

Rechinul a fost filmat în timp ce înota la aproximativ 100 de metri de țărm. Mai multe plaje aflate aproape de locul unde și-a făcut apariția peștele răpitor au fost închise.

Este pentru prima dată în ultimii 10 ani când un rechin din specia mako este observat în Marea Mediterană, potrivit Digi24. Aparița lui provoacă îngrijorare, mai ales după ce două turiste, dintre care una româncă, au fost ucise de un rechin în Egipt.

 

Vezi și 

 

O româncă a fost ucisă de un rechin în Egipt, în Marea Roșie

 

Trupul unei turiste românce în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac al unui rechin care a provocat moartea unei austriece în vârstă de 68 de ani.

Românca este a doua persoană ucisă în urma unui atac al unui rechin în Marea Roșie din Egipt. Atacurile au avut loc la sud de orașul Hurghada, a anunțat duminică Ministerul egiptean al Mediului.

Ambele atacuri au avut loc la o distanță de 600 de metri unul de celălalt, în largul coastei orașului Sahl Hasheesh, potrivit surselor.

Ministerul a precizat în comunicatul său că a fost formată o comisie pentru a examina circumstanțele atacurilor și eventualele motive științifice care au stat la baza acestora.Prima victimă a fost transferată la un spital privat local

Prima victimă a fost transferată la un spital privat local, a declarat pentru Reuters o sursă din cadrul Direcției pentru afaceri sanitare de la Marea Roșie. Acesta a adăugat că s-a încercat resuscitarea acesteia, dar a murit din cauza rănilor.

O sursă de securitate a mai adăugat că femeia austriacă locuia în Egipt în ultimii cinci ani cu soțul ei egiptean

De asemenea, instituția a menționat că guvernatorul regiunii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților în zona din jurul atacurilor.

 

Motivul oficial pentru atacul rechinului care a ucis o româncă în Egipt: "Sezonul de reproducere"

 

Sezonul de reproducere la rechini ar fi motivul atacului soldat cu moartea a două turiste, inclusiv o româncă. Aceasta este decizia la care a ajuns o comisie de anchetă. 

Sezonul de reproducere stă la baza recentelor atacuri ale rechinilor în Marea Roşie, în urma cărora şi-au pierdut viaţa două turiste - o româncă şi o austriacă - în staţiunea Sahl Hashish, din Egipt, în condiţiile în care rechinii se aflau în căutare de hrană şi înotau în ape puţin adânci, a concluzionat o comisie de anchetă egipteană, informează marţi EFE, transmite Agerpres.

Potrivit unui raport de opt pagini difuzat de comisia de specialişti de la protectoratul Mării Roşii şi de la Asociaţia de Conservare şi Protecţie a Mediului din Hurghada, ''un singur exemplar de rechin tigru'' s-a aflat în spatele celor două atacuri fatale din 1 iulie, ''date fiind urmele de muşcătură de pe corpurile victimelor, care făceau snorkeling'', a informat cotidianul oficial egiptean Al Ahram.

Comisia a atribuit atacurile ''prezenţei rechinului în ape puţin adânci, dat fiind că este sezonul de reproducere şi de depunere a ouălor, care începe de la jumătatea lunii aprilie şi se încheie la sfârşitul lunii iulie'' şi a adăugat că ''motivul din spatele atacului a fost cel mai probabil hrana''.

Citește continuarea AICI....

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel