Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Ce știi să faci pentru niște bani?” Doi muncitori români la abator au lăsat fără viață doi colegi, în Anglia
WhatsApp
Doi muncitori români la un abator din Hillfields, o suburbie a orașului Coventry din West Midlands din Anglia, sunt judecați pentru dublă crimă în Easton.

Iacob-Bebe Chers, în vârstă de 46 de ani, și Ionuț-Valentin Boboc, în vârstă de 22 de ani, sunt acuzați ca l-au înjunghiat pe Denzil McKenzie, în vârstă de 56 de ani, la domiciliul acestuia în septembrie anul trecut. Ei sunt, de asemenea, acuzați de uciderea lui Fahad Hossain Pramanik, în vârstă de 27 de ani, care îl vizitase pe McKenzie în acel moment. Boboc a recunoscut uciderea lui McKenzie, dar neagă că l-a ucis pe Pramanik.

Chers, tot din Hillfields, neagă ambele crime. Procesul lor a început la Bristol Crown Court miercuri, 9 noiembrie și un raport din prima zi a procesului poate fi citit mai jos.

AVERTISMENT! Vă rugăm să rețineți că informațiile de mai jos din instanță conțin informații care vă pot afecta emoțional!

Marea Britanie. Ajutoare de la stat pentru milioane de oameni. Cine poate beneficia de bani

 


Victimele „mutilate”

 

Procurorul Dent KC a început ședința susținând că ambii inculpați acuzați de crimă sunt români și locuiesc în Bristol. El a spus juriului că acest caz este despre o dublă crimă brutală a doi bărbați uciși în septembrie 2021 în Easton. Ambii bărbați au fost înjunghiați în mod repetat. 

2. -imagine fara descriere- (ce-stii-sa-faci-pentru-niste-bani-doi-muncitori-romani-la-abator-au-lasat-fara-viata-doi-colegi--in-anglia-depaseste-limitele-2.jpg)

În timp ce Boboc admite că l-a ucis pe Denzil McKenzie, Chers neagă această crimă și atât el, cât și Boboc neagă uciderea lui Hossain Pramanik. Ambele victime au fost mutilate, a auzit instanța.

 

Victima, „înjunghiată de 23 de ori”


În septembrie anul trecut, inculpații au vizitat casa lui McKenzie din Wood Street, Easton, unde se aflau victimele, a audiat instanța. Procurorul a spus că în jurul orei locale 22:00 un vecin a auzit strigăte, iar în jurul orei locale 23:00 cei doi inculpați au plecat cu bunurile lui McKenzie, inclusiv echipamente audio și bijuterii.

„Au lăsat în urmă o scenă de groază”, a auzit instanța. McKenzie a fost înjunghiat de 23 de ori, iar Pramanik a fost înjunghiat de trei ori.

Coapsa lui McKenzie a fost tăiată la fel ca și stomacul lui Pramanik. Un corp era pe canapea, celălalt pe podea.

S-au făcut eforturi pentru curățarea locului, iar pe trupurile neînsuflețite și în jurul casei a fost pulverizată vopsea neagră pentru mașini. Ambii acuzați au scăpat de hainele pe care le purtau și au fost arestați a doua zi, a spus procurorul Dent.

Marea Britanie. O femeie a sfârșit în mâinile amantului român, mai tânăr cu 22 de ani decât ea. Soțul, tot român, i-a prins împreună

 

Inculpații și o victimă au lucrat la același abator


Dent a spus că Boboc avea 21 de ani la acea vreme și locuia cu partenera și familia lui. Chers avea 45 de ani și avea o mașină Alfa Romeo, a auzit instanța. Amândoi lucrau la abatorul Tulip sau Pilgrims chiar lângă Bristol, unde o parte din munca lor era să taie porcii. Păreau apropiați și erau frecvent în contact.

Cu câteva săptămâni înainte de crime, ei au încetat să mai lucreze la abator. Ambii îl cunoșteau pe McKenzie, în vârstă de 56 de ani, care a lucrat la abator.

Pramanik era un tânăr care locuia la Londra și la 11 septembrie 2021 l-a vizitat pe McKenzie. „El a fost într-adevăr în locul nepotrivit la momentul nepotrivit”, a precizat Dent. 

 

Mesaje pe Facebook


Mesajele de pe Facebook din 2019 dintre Boboc și McKenzie au fost recuperate, a audiat instanța, inclusiv o „temă recurentă” a lui Boboc care solicită împrumuturi de la McKenzie. Dovezile arată, de asemenea, că McKenzie cere „favoruri sexuale” de la Boboc și, deși Boboc spune că „nu este gay”, el discută despre anumite activități sexuale. Boboc spune că McKenzie „va muri” dacă „depășește limitele”.

Poliția a găsit mai multe mesaje SMS din iunie 2021, a auzit instanța. Boboc i-a trimis un mesaj lui McKenzie cu privire la un ajutor cu bani. McKenzie l-a întrebat „ce poți face pentru mine?” Boboc a fost de acord să-l viziteze pe McKenzie, a auzit tribunalul. Există mai puține dovezi de contact între Chers și McKenzie, a spus procurorul Dent.

Sfârșit tragic pentru un român de 23 de ani din Anglia. Singur și deprimat, Emilian s-a aruncat de pe stâncile din Eastbourne

 

Jurații au văzut imagini CCTV


Procurorul Dent a trecut la evenimentele din jurul zilei crimelor din 11 septembrie 2021. Juriului i s-au arătat imagini de pe camerele de supraveghere din seara zilei de 10 septembrie, arătându-l pe Chers acasă. CCTV include o imagine din 11 septembrie de pe Abingdon Road, Hillfields, care îl arată pe Boboc mergând cu partenera sa Elena, în jurul orei 16:00.

Juraților li s-a arătat, de asemenea, un fotogramă de la ora 16:42 în acea zi, care îl arată pe Chers la spălătoria auto la care lucra. Chers este, de asemenea, surprins de cameră la 17:21 și 17:47, iar juriul a fost rugat să noteze hainele pe care le poartă.

Există dovezi că Boboc a încercat să-l sune de trei ori. Chers a fost capturat plecând de la serviciu la 17:49 și plecând cu mașina lui Alfa Romeo.

Juriul a văzut o înregistrare a contactelor telefonice dintre Chers, Boboc și McKenzie. Înregistrările arată că Boboc s-a invitat la McKenzie pentru o băutură de rămas bun, dar acesta l-a refuzat. Procurorul Dent a spus juriului că până la ora 18:22, pe 11 septembrie, Chers și Boboc se aflau în mașină, iar Boboc îi spunea lui McKenzie: „Am venit acum”. McKenzie spune că i-a spus să nu vină, iar Boboc spune că are un cadou special de rămas bun pentru el, a auzit instanța.

Curtea a auzit în cele din urmă că McKenzie a părut să fie de acord ca Boboc să-l viziteze. Mesajele au fost o modalitate de a-l păcăli pe McKenzie ca Boboc să-i facă o vizită, nu era niciun cadou special.

3. -imagine fara descriere- (ce-stii-sa-faci-pentru-niste-bani-doi-muncitori-romani-la-abator-au-lasat-fara-viata-doi-colegi--in-anglia-depaseste-limitele-3.jpg)

Juriul se uită la câteva imagini care arată inculpații mergând spre casa lui McKenzie din Wood Street, Easton, la 20:17 pe 11 septembrie 2021.

Chers are o pereche de mănuși albe, de tipul folosit la abatorul la care lucrau inculpații. Se susține că în următoarele trei ore ambii inculpați au fost implicați în uciderea ambelor victime.

 

„Afișaj macabru”


Procurorul a spus că nicio cameră nu a surprins ce s-a întâmplat în casă. Cadavrele au fost găsite în camera de zi din spate - McKenzie era pe canapea, iar Pramanik era întins pe podea. Hainele lor au fost deteriorate.

„A existat un element de afișare macabră despre modul în care au fost tratate aceste cadavre”, a spus Dent. Juriul analizează fotografiile igienizate ale victimelor, începând cu McKenzie pe canapea.

O a doua fotografie îl arată pe Pramanik pe podea, îmbrăcat în haine. Vopsea neagră pentru mașini a fost pulverizată peste cadavrele bărbaților, a auzit instanța.

Doctorul patolog Deborah Cook a efectuat o examinare post-mortem asupra bărbaților, a auzit juriul. Pramanik a fost dezmembrat, iar piciorul lui McKenzie a fost lăsat în rana abdominală.

Român, inculpat în Anglia, pentru moartea a 39 de vietnamezi: victimele au fost găsite într-un camion frigorific în Essex

 

Amploarea leziunilor


Juriul a analizat o hartă a corpului a celor 23 de răni de înjunghiere ale lui McKenzie, inclusiv răni la piept, coapsă, cap și gât. Vârful unui cuțit a fost găsit dislocat în stern. Rana de la coapsă părea ca și cum ar fi fost provocată după moarte. Avea răni de apărare, ceea ce indică faptul că încerca să se apere.

O hartă corporală a lui Pramanik arată că a fost înjunghiat de trei ori - în spate, care i-a tăiat coastele și ficatul, precum și o rană gravă la gât. Avea, de asemenea, spumă roșie în nas și un semn de mușcătură pe brațul drept și răni defensive.

 

Comparație sumbră cu sacrificarea în abator


Procurorul Dent a spus: „După moartea sa, a fost dezmembrat într-un ecou înfiorător al măcelării pe care inculpații le-au efectuat la abatorul de porci. Aceasta este starea teribilă în care au fost lăsate cele două cadavre”.

A doua zi, când inculpații au fost arestați, aveau fiecare un semn de mușcătură, iar Chers avea degetele zdrobite, a auzit instanța. Procuratura spune că vopseaua neagră pentru mașini a fost folosită pentru a încerca să acopere prezența inculpaților la fața locului.

 

„Au folosit cel puțin trei cuțite”


O serie de lame au fost găsite în camera de zi unde au fost găsite victimele, a spus Dent. A fost găsită o lamă cu un vârf lipsă - al cărei vârf a fost găsit în sternullui McKenzie.

Procuratura spune că au fost folosite cel puțin două lame pe McKenzie. O lamă mare despre care se spune că a fost folosită pentru a-l înjunghia pe Pramanik nu a fost recuperată.

Prin urmare, inculpații au fost folosit cel puțin trei cuțite în dubla crimă. Pe un perete au fost găsite urme de mănuși cu sânge.

„O diferență de 4-5 euro pe oră”. Românii nu mai merg în Spania sau Italia. S-au schimbat preferințele: Țările aflate în top

 


Inculpatul i-a spus partenerei că „a fost prost”


Procurorul Dent a spus că atunci când inculpații au părăsit proprietatea, au luat mai multe bunuri, inclusiv telefoanele bărbaților decedați, bijuterii și echipamente audio grele. „Au acționat ca o echipă, aşa cum au făcut-o de-a lungul timpului”. Învinuiții s-au deplasat cu mașina în zona abatorului la care lucrau după ce au părăsit locul faptei, a auzit instanța.

Se pretinde că s-au dus acolo pentru a scăpa de obiectele incriminatoare. Bijuteriile lui McKenzie au fost găsite asupra românilor.

Boboc a fost auzit într-un apel telefonic către partenera sa, Elena, spunând că „a fost într-o ceartă și a fost prost”, a auzit instanța.

 

Ca un „film de groază”


Poliția a găsit haine aruncate de Boboc, care erau pătate cu sângele lui McKenzie, a auzit instanța. Juriul se uită la o fotografie CCTV cu Chers care își curăță mașina Alfa Romeo, la spălătoria auto în care lucra, la scurt timp după ora 8 dimineața, pe 12 septembrie.

Cu toate acestea, poliția a recuperat urme de sânge de ale lui McKenzie din interiorul mașinii. În acea dimineață, Boboc a continuat să susțină că a ucis un bărbat. Jurații l-au auzit pe Chers care a spus că apoi s-a dus la casa lui Boboc. Ei nu au negat că el și Boboc au fost implicați într-un incident în care doi bărbați au murit. Boboc l-a ucis pe un barbat care „a venit pe el”. Chers a recunoscut că s-a luptat cu un al doilea bărbat și a descris scena drept un „film de groază”. Chers i-a mai spus mătușii lui Boboc, Maria, că a făcut o „lucrare de expert” în curățarea locului, a auzit instanța.

Boboc a recunoscut partenerei sale Elena și mătușii Maria că a ucis un bărbat și a făcut o mărturisire înregistrată video, în limba română. El a mai spus că „un alt tip” l-a ucis pe al doilea bărbat, a auzit instanța. Femeile l-au sunat apoi pe Chers, despre care se spune că le-a spus că Boboc vorbea prostii.

Instanța a auzit că mătușa lui Boboc, Maria, a sunat la poliție și a raportat că a avut loc o crimă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel